despre hrană

Minunat desert regal cu mere dulci, afine, caise și nuci

Minunatul desert regal cu mere dulci, afine, caise și nuci este un adevărat deliciu care vă va încânta papilele gustative. Acest desert luxos combină fructele suculente și nucile crocante, creând o armonie de arome și texturi. Ideal pentru ocazii festive sau ca un final special al cinei dumneavoastră.

De asemenea, vizitați grupul nostru de pe Facebook unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Minunat desert regal cu mere dulci, afine, caise și nuci

De ce vom avea nevoie:

  • 3/4 cană merișoare uscate (100 g) + apă fierbinte
  • 3/4 cană caise uscate (150 g) + apă fierbinte
  • 1 cană nuci (250 g)
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 4 mere dulci
  • sucul proaspăt de la 1 lămâie
  • 3 linguri de amidon de porumb

Aluat

  • 4 ouă
  • un vârf de cuțit de sare
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 80 ml ulei vegetal
  • 1 linguriță praf de copt
  • 220 g făină

Pentru decorare și presărare:


Cum să procedați:

1. Se toarnă caisele uscate în al doilea bol mic, se acoperă cu apă fierbinte și se lasă să stea. Apoi se toacă mărunt și se transferă în castron.

2. Adăugați nucile tocate în castron și presărați-le cu zahăr și scorțișoară. Se amestecă bine cu o lingură și se lasă deoparte.

3. Puneți merele dulci curățate și tăiate în jumătăți de lună într-un alt castron, turnați sucul de lămâie peste ele și adăugați amidonul de porumb – amestecați bine.

4. Aluat: Se bat ouăle într-un bol mare, se adaugă un vârf de sare, se adaugă zahărul și se condimentează cu extractul de vanilie – se bate. Apoi, adăugați uleiul vegetal și turnați praful de copt și făina cernute – bateți bine până la omogenizare.

5.

6. Răspândiți 1/2 din amestecul de nuci uscate preparat peste aluat, aranjați frumos deasupra semicercurile cu mere dulci și presărați-le cu afine și caise feliate.

7. Apoi, turnați cealaltă 1/2 din aluat deasupra, întinzându-l frumos și netezindu-l. Așezați din nou semilunele de mere dulci și ungeți-le cu cealaltă 1/2 din amestecul de nuci uscate preparat.

8. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 1 oră la 170 °C, până devin aurii.

9. După coacere, decorați tortul cu zahăr glasat și serviți-l cu dragoste, mult gust și bucurie.

Prieteni, vă dorim să aveți un gust bun!

Împărtășește această rețetă fantastică cu prietenii tăi! Sunt sigur că și ei se vor bucura de ea! De asemenea, puteți verifica .

Leave a Response