Cartofii sunt gătiți în câteva minute. Încercați trucul cu microunde
Vă enervați vreodată că trebuie să așteptați 20 de minute pentru ca cartofii dvs. să se gătească? Din fericire, există o modalitate miraculoasă de a grăbi semnificativ cartofii.
Cartofi la microunde în doar 7 minute
Decojește cartofii, taie-i în bucăți și pune-i într-o pungă de plastic (una rezistentă, resigilabilă) împreună cu sare și condimentele tale preferate. Acoperiți-i cu câteva lingurițe de apă. Apoi străpungeți punga în mai multe locuri cu o furculiță pentru a permite aburului să iasă. Puneți acest pachet într-un cuptor cu microunde, pe care îl porniți la putere maximă. Gătiți cartofii timp de 7-8 minute.
Cartofi de la curățătorul de cartofi
O oală de gătit poate fi, de asemenea, de ajutor. Decojiți cartofii și tăiați-i în felii de aproximativ 0,5 cm lățime. Topiți două felii de unt într-o oală sub presiune, adăugați cartofii, sare, piper și amestecați bine, astfel încât cartofii să fie acoperiți de unt. Închideți oala și puneți-o pe foc mediu. Când auziți scârțâitul, reduceți focul la mic și lăsați să se gătească încă 5 minute. La final, opriți vasul de pe foc și țineți-l închis până când se eliberează zăvorul de siguranță.
Bucăți mici și apă fierbinte
Cu cât tăiați cartofii mai mici, cu atât se vor găti mai repede. În același timp, uitați să aruncați cartofii în apă rece și apoi să-i încălziți pe aragaz, ceea ce va crește considerabil timpul de gătire. Fierbeți apa într-un ceainic.
Pregătiți cartofii în avans
Dacă știi că te vei grăbi să iei prânzul a doua zi, de exemplu, pregătește-ți cartofii în avans. Fie doar fierbeți-i cu o zi înainte și reîncălziți-i în cuptorul cu microunde în ziua Z, pentru că odată ce o faceți, nu se va întâmpla nimic. Sau măcar curățați-i, tăiați-i, băgați-i în apă rece și puneți-i la frigider peste noapte. A doua zi, doar scurgeți apa veche, acoperiți cu apă caldă proaspătă din ceainic și gătiți. Pregătirea în avans va economisi cel puțin 10 minute.