Sfaturi pentru casă

Sos turcesc de sfeclă roșie cu iaurt: un succes la fiecare petrecere la grătar

Ai chef de o sosie proaspătă și colorată, care să adauge un plus la grătarul tău? Atunci am ceea ce vă trebuie: un dip turcesc de sfeclă roșie care nu numai că are un gust delicios, dar este și o adevărată atracție pentru ochi. Fie că sunteți un maestru experimentat al grătarului sau pur și simplu un cunoscător pasionat, această dip aduce varietate la masă și vă va face pe dumneavoastră și pe invitații dumneavoastră să fiți încântați de ea.

Apropo: „dip-ul” poate trece aproape drept o salată și are un gust cu adevărat delicios chiar și fără pâine sau baghetă.

Încercați, de asemenea, acest ingenios dip turcesc:

Rețetă pentru o baie turcească de sfeclă roșie

Aveți nevoie de aceste ingrediente:

  • 500 g sfeclă roșie, precoaptă și decojită
  • 8 linguri de iaurt
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 2 căței de usturoi
  • 1 strop de suc proaspăt de lămâie

Și este atât de simplu:

1. Fie se taie sfecla precoaptă și decojită în cubulețe mici, fie se rade grosier cu ajutorul unui robot de bucătărie (*).

2. se decojește și se toacă fin usturoiul. Se amestecă apoi cu sfecla roșie, iaurtul și sucul de lămâie. Se asezonează bine cu sare și piper. Sosul este gata! Se servește cu batoane de legume sau ca garnitură la grătar.

Sfat: De asemenea, puteți completa sosul cu nuci tocate sau pătrunjel proaspăt. Delicios!

Sperăm să vă placă rețeta noastră și sperăm să vă placă să o gătiți, să o coaceți și să o gustați! Nu ezitați să ne scrieți la sau pe : Suntem întotdeauna bucuroși să primim sugestii și cereri de rețete!

Leave a Response