Noutăți

Depozitarea moonshine-ului: transferați-l imediat din sticla PET în sticlă, altfel veți avea mari probleme

Berea și vinul în plastic nu mai sunt o noutate. Dar cum rămâne cu moonshine? Este posibilă depozitarea acesteia în sticle PET obișnuite?

Vodca nu are ce căuta în plastic!

Ne-am obișnuit cu alcoolul în plastic de zeci de ani. Există avantaje și dezavantaje, atât în ceea ce privește transportul, depozitarea și servirea. Berea are un gust diferit în sticlă, dar, pe de altă parte, este mai ușor și mai sigur să transporți plastic.

Cu toate acestea, îmbutelierea moonshine, sau a băuturilor cu un procent foarte mare de alcool, nu este deloc o idee bună, și cu siguranță nu este vorba doar de stil. De ce nu este o idee bună să depozitați moonshine în sticle de plastic?

Cum să faci băuturi spirtoase din fructe? Aflați în această postare de pe canalul YouTube DES Subotica.

Sursă.

De ce arată rău plasticul pe un bronz?

Brandy-ul trebuie să fie ventilat și învechit, dar cu siguranță nu în sticle de plastic PET. Într-adevăr, depozitarea alcoolului de înaltă concentrație necesită sticlă sau un butoi de bună calitate din mai multe motive.

Ați auzit probabil că și materialul din care este făcut butoiul sau sticla are un efect asupra îmbătrânirii alcoolului. Din aceste motive, se punea accent și pe lemnul folosit pentru butoi. În prezent, se folosesc recipiente din oțel inoxidabil, dar canistrele din plastic sau sticlele PET sunt adesea folosite pentru fabricarea homebrew-ului și a produsului final. Plasticul nu îmbunătățește cu adevărat mirosul sau gustul, dar aceasta este cea mai mică dintre probleme.

În special, experții indică degradarea materialului, precum și substanțele chimice care pot contamina băutura. În termeni simpli, plasticul unei sticle PET nu este suficient de durabil, iar alcoolul îl dizolvă, eliberând substanțe neadecvate în alcool.

Astfel, în loc de mirosul de stejar al butoiului, alcoolul capătă un miros nefiresc și toxine pe care altfel nu le-ai căuta cu adevărat într-o băutură. Deși este clar că alcoolul nu este un acid care să mănânce o sticlă de la un capăt la altul, ca să spunem așa, este, de asemenea, important să se ia în considerare faptul că băuturile spirtoase sunt adesea păstrate ani de zile și este obișnuit să se arhiveze sticle de la nunți, precum și din anii în care, de exemplu, s-au născut copii. Așadar, în unele cazuri, este vorba până la decenii.

Utilizați plasticul doar pentru transport

Cu toate acestea, sticlele PET sunt recomandate pentru transportul alcoolului de la distilerie. În majoritatea cazurilor, este vorba doar de o călătorie scurtă și chiar dacă nu puteți transfera imediat alcoolul înapoi în sticle de sticlă sau damigene, nu se va întâmpla nimic rău nici după câteva zile.

Cu toate acestea, după cum s-a menționat deja, spirtul ar trebui să se aerisească timp de o săptămână sau trei după ardere. Aceasta înseamnă să lăsați sticlele sau ulcioarele deschise pentru a permite alcoolului să se aerisească. Cu siguranță nu puteți uita nici acest lucru și, deoarece oricum este necesară o anumită manipulare a sticlelor, ați putea la fel de bine să rulați rachiul în sticlă cu prima ocazie.

Articole conexe

Surse: ceskykutil.cz, coalitionbrewing.com

Leave a Response