Stil de viață

Se amestecă cu apă și se toarnă peste castraveți. Protejați-i de căldură

Temperaturile ridicate favorizează cultivarea legumelor termofile, printre care se numără și castraveții, preferați de slovaci. Tot ce aveți nevoie este puțin soare și apă pentru a obține o recoltă bogată în timpul sezonului. Atenție însă: prea multă căldură poate dăuna plantelor.

Deși castraveților le place să se „scalde” la soare, căldura prelungită reprezintă o adevărată amenințare pentru ei. Cu toate acestea, acest lucru poate fi ușor de remediat prin folosirea unui balsam de casă pentru castraveți, pentru a-i proteja de efectele dăunătoare ale căldurii prea mari.

Cultivați castraveți? Atenție la căldură

Castraveții sunt cu siguranță una dintre plantele care iubesc căldura. Nu cresc bine la umbră, dar, pe de altă parte, prea multă lumină solară le poate arde frunzele, așa că cel mai bine le convine o lumină difuză. Dar cum rămâne cu vremea caldă?

Castraveții au nevoie, de asemenea, de un substrat umed, iar vremea caldă prelungită poate duce la uscarea solului. A doua problemă este reprezentată de cerințele ridicate de nutrienți ale castraveților. Planta pierde multă energie luptând cu efectele temperaturilor ridicate, așa că trebuie să fie aprovizionată cu nutrienți mai ales în această perioadă.

Udarea regulată și simpla fertilizare nu sunt suficiente. Încercați un supliment nutritiv preparat în casă pentru a menține frunzele castraveților verzi și fructele ferme și sănătoase. Nu aveți nevoie decât de apă, bere și… cola.

Aceasta este o modalitate de a fortifica castraveții pe timp de caniculă

Berea este ingredientul secret al multor preparate folosite de grădinarii experimentați. Secretul acestei băuturi constă în drojdie, care conține vitamine și minerale valoroase care asigură nutrienți pentru plante. În plus, drojdia contracarează bolile fungice care amenință castraveții pe timp de caniculă.

Pe de altă parte, cu ce proprietăți se mândrește cola? Din punctul de vedere al cultivării castraveților, cheia este conținutul de acid fosforic al acestei băuturi, care este un ingredient important în protecția plantelor, utilizat și în preparatele finite.

Rețetă pentru nutriția castraveților

Pentru a pregăti un îngrășământ de casă pentru întărirea castraveților, deschideți două sticle sau cutii de bere și o sticlă de un litru de cola. Băuturile trebuie să fie carbogazoase înainte de utilizare, așa că este esențial să le deschideți în prealabil.

Un litru de bere și un litru de cola se amestecă cu 10 litri de apă după carbonatare. Se toarnă decoctul preparat peste castraveți la temperatura camerei, la intervale săptămânale, efectuând tratamentul dimineața sau seara. Acest lucru va asigura că legumele primesc nutrienții necesari pentru a supraviețui temperaturilor ridicate.

Leave a Response