La mine în casă nu s-a făcut niciodată dulceață de cireșe. Am primit rețeta de la cumnata mea și am dat imediat fuga la piață să cumpăr aceste fructe zemoase. Nu credeam că va deveni preferata mea și că va întrece dulceața de căpșuni.

Dulceața de cireșe este oferta perfectă pentru cei care iubesc aromele dulci și acrișoare. De aceea m-am îndrăgostit de ea de la prima lingură. Pregătirea sa nu este deloc dificilă, dar trebuie să vă amintiți că nu se poate lipsi de un pas.

Gem de cireșe – rețetă. Amintiți-vă acest pas, altfel gemul va fi sortit eșecului

Prepararea gemului de cireșe nu este dificilă, dar este important să ne amintim de pregătirea corectă a fructului. În cazul cireșelor, nu este suficient să le spălați. Ele trebuie în continuare să fie decojiteț, adică să se îndepărteze semințele și să se scoată tulpinile.

Să ne uităm mai atent și la lista de ingrediente. Este foarte simplu, dar dacă doriți să faceți o cantitate mai mare de conserve, va trebui să mergeți la magazin pentru a vă aproviziona cu zahăr. Probabil că nu ne putem lipsi de el, fie că vrem sau nu. Și cu siguranță nu în rețeta cumnatei mele. Dacă preferați gusturile acide ca mine, puteți reduce ușor cantitatea de zahăr.

Ingrediente:

  • 2 kilograme de cireșe proaspete,
  • 1 kg de zahăr,

Rețetă pentru dulceață de cireșe de casă. Mod de preparare pas cu pas

Metoda de preparare:

  1. Spălați bine fructele, aruncați tulpinile și îndepărtați semințele cu ajutorul unui ulcior.
  2. Într-o cratiță mare, se combină cireșele, zahărul și sucul de lămâie.
  3. Se încălzește amestecul la foc mediu până când zahărul se dizolvă complet. Apoi măriți puterea arzătorului și aduceți la fierbere. Apoi reduceți focul.
  4. Gătiți gemul la foc mediu, amestecând frecvent, timp de aproximativ 45-60 de minute, până când amestecul se îngroașă. Verificați consistența turnând o picătură de gem pe o farfurie rece – dacă nu curge, este gata.
  5. Spălați borcanele în apă caldă cu detergent de vase, apoi clătiți-le cu apă clocotită.
  6. Turnați gemul fierbinte în borcane, lăsând un spațiu de aproximativ un centimetru în partea de sus. Marginile borcanelor trebuie să fie curate și uscate.
  7. Închideți bine borcanele și întoarceți-le cu capul în jos. Se lasă în această poziție pentru a se răci.
  8. După ce s-a răcit, puteți testa gemul. Depozitați borcanele într-un loc întunecos și uscat. Poftă bună!

Articole conexe:

De fiecare dată când fac această prăjitură, toată lumea îmi cere rețeta. O foaie de copt nu este suficientă

Folosiți fructele de sezon pentru a face un fel de mâncare socialistă uitată. Rețeta este foarte simplă