Această rețetă de clătite cu cheesecake vine mereu la îndemână atunci când am poftă de o cină dulce și ușoară. Cu adaosul de căpșuni proaspete, au un gust pur și simplu delicios. Este nevoie doar de un sfert de oră de muncă și vă puteți bucura de un deliciu pufos și care se topește în gură.

Clătitele cu brânză de vaci sunt perfecte pentru un mic dejun nutritiv și un prânz ușor. Pregătirea lor durează doar câteva minute, așa că sunt perfecte pentru o gustare gustoasă într-o zi aglomerată. Sunt perfect pufoase, moi și subtil dulci. Vă veți bucura și mai mult de ele dacă adăugați o umplutură de căpșuni.

Această rețetă de Clătite cu cheesecake pe care o folosesc de ani de zile. Nu m-a dezamăgit încă niciodată.

Adevărul este că cu clătite cu cheesecake nu ai cum să dai greș. Rețeta pentru ele este atât de simplă încât chiar și cel mai puțin priceput amator de dulciuri se poate descurca. Dacă sunteți în căutare de inspirație pentru un mic dejun de vară, un prânz sau un ceai de după-amiază – nu uitați să consultați rețeta de mai jos.

Nu vă fie teamă să experimentați! Poți adăuga ingredientele tale preferate la clătite, cum ar fi gem, marmeladă, dulceață, gem, cremă de ciocolată, unt de arahide, frișcă sau chiar și stropi. Nu uitați, sunteți limitat doar de imaginația dumneavoastră culinară.

Ingrediente:

  • 250 g de brânză de vaci semidegresată,
  • 90 g de făină de grâu sau făină simplă,
  • o mână de căpșuni,
  • 3 ouă mari,
  • 1 lingură de zahăr vanilat,
  • 2 lingurițe de zahăr pudră,
  • opțional: gem, marmeladă, frișcă, scorțișoară, zahăr pudră.

Clătite cu brânză și căpșuni. Mod de preparare

Începeți prin a pune brânza de vaci într-un bol. Încorporați gălbenușurile de ou (lăsați albușurile deoparte pentru moment). Adăugați vanilia și zahărul pudră și bateți totul cu o furculiță. Adăugați făina cernută printr-o sită și amestecați până la omogenizare.

În etapa următoare, se bat albușurile de ou până devin o spumă tare și se transferă în amestecul de cașcaval. Combinați cu grijă ingredientele cu o lingură. Puneți loturi mici de aluat într-o tigaie fierbinte și uscată și dați-le forma unor clătite rotunde.

Se prăjesc pe o parte timp de aproximativ 2-3 minute și apoi se presează câteva felii subțiri de căpșuni în aluat. La final, întoarceți clătitele și prăjiți-le până se rumenesc. Așezați clătitele cu brânză terminate pe o farfurie și presărați-le cu zahăr pudră sau decorați-le cu alte ingrediente. Bucurați-vă de ele.

Articole înrudite:

Rețetă de clătite în stil franțuzesc. Sunt considerate cele mai bune din lume datorită unui singur ingredient

Clătite fără un gram de făină? Dacă adaugi acest ingredient în aluat, ies pufoase, ușoare și…. sănătoase!