Există două abordări în ceea ce privește problema supelor atunci când se ține dietă: unii consideră că acestea ar trebui să fie în primul rând ușor de digerat, în timp ce alții sunt de părere că este suficient să înlocuiești smântâna cu iaurt natural. Cu toate acestea, de ce să nu mergem puțin mai departe și, în loc să ne îngrijorăm că ne vom îngrășa din cauza supei, să o preparăm într-un mod care să favorizeze pierderea în greutate?

O supă sățioasă, dar nu grasă

O supă care favorizează pierderea în greutate? În primul rând, ar trebui să fie sățioasă, astfel încât să nu aveți nevoia de a lua o gustare între mese și să nu vă simțiți flămânzi pentru câteva momente după aceea. Iată Patru rețete ușoare de supă pentru slăbit care se potrivesc cu dieta ta.

Supă de legume cu broccoli

Pentru prepararea unei mâncăruri gustoase și supă de legume cu broccoli pentru slăbit veți avea nevoie de:

  • 3 litri de apă
  • broccoli
  • 2 morcovi
  • rădăcină de pătrunjel
  • țelină
  • file de pui
  • ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • suc de lămâie
  • sare, piper și ierburi provensale după gust.

Supa de legume cu broccoli nu este doar sățioasă, ci și rapid de preparat:

  1. Se sotează în ulei de măsline ceapa curățată și tăiată mărunt.
  2. Se adaugă usturoiul pisat și se prăjește scurt.
  3. Se toarnă trei litri de apă rece.
  4. Tăiați fin pieptul de pui și adăugați-l în apă.
  5. Se curăță și se toacă mărunt morcovii, pătrunjelul și țelina. Se adaugă în supă. Se fierbe timp de 30 – 40 de minute, până când carnea este gătită și legumele sunt moi.
  6. Se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și ierburi aromatice după gust.

Supă rece pentru slăbit, ideală pentru vară

O altă supă sățioasă, dar care nu îngrașă, este supa rece. Dacă o transferați din frigider direct în farfurie, va fi cina de vară perfectă.

  • 500 ml apă
  • 3 – 5 bucăți de sfeclă roșie tânără cu tulpini și frunze
  • 1 castravete
  • buchet de arpagic
  • mănunchi de mărar
  • iaurt alb și kefir
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de oțet
  • piper și sare după gust
  • 4 ouă

Ideal pentru vară și pentru supa degresată, care nu necesită ore lungi petrecute în bucătărie:

  1. Tăiați sfecla și tulpinile în bucăți mici, puneți-le într-o cratiță și acoperiți-le cu apă. Puneți sfecla într-un castron și adăugați sare și piper. Se fierbe timp de 10-15 minute, până se înmoaie. La final, adăugați frunzele de sfeclă tocate și mai fierbeți încă un minut.
  2. Se ia de pe foc, se adaugă o lingură de oțet și se amestecă.
  3. Se lasă să se răcească.
  4. Se taie castravetele în cuburi mici.
  5. Se toacă mărunt arpagic și mărar.
  6. Radeți sau presați usturoiul.
  7. Adăugați toate ingredientele în sfecla răcită.
  8. Turnați kefirul și iaurtul și amestecați bine. Se condimentează cu sare și piper, dacă se dorește.
  9. Puneți supa în frigider și lăsați-o să se răcească.
  10. Fierbeți ouăle și serviți-le cu supa.

Supă de roșii

O altă supă de slăbire, care nu durează mult timp de preparat și este ideală pentru sezonul estival, este crema de roșii. Pentru a prepara această supă bogată, dar nu grasă, veți avea nevoie de:

  • 2 litri de apă
  • 10 roșii zemoase
  • 2 morcovi
  • rădăcină de pătrunjel
  • ceapă
  • linguriță de boia dulce
  • ½ linguriță de boia iute
  • un vârf de cuțit de piper cayenne
  • câteva frunze de busuioc
  • sare și piper după gust

Pentru a pregăti crema de roșii în conformitate cu următoarele instrucțiuni:

  1. Se fierb roșiile la aburi (se taie cu grijă pielea și se acoperă cu apă clocotită), se decojesc. Apoi tăiați-le în bucăți.
  2. Se curăță pătrunjelul, morcovii și ceapa, se taie în bucăți și se pun la fiert.
  3. Când legumele se înmoaie, se adaugă roșiile și se aduce la fierbere. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce și iute și piper Cayenne. Se fierbe timp de 2 până la 3 minute.
  4. Se ia de pe foc, se adaugă frunzele de busuioc și se amestecă.
  5. Se condimentează după gust, dacă se dorește. Se servește cu frunze de busuioc sau arpagic.

Crema de roșii are un gust excelent atât caldă, cât și rece.

Supă de varză pentru pierderea în greutate

Există multe variații pe tema bogăției, dar nu și a grăsimii supă de varză, iată una dintre ele:

  • 2 litri de apă
  • varză mică (albă clasică sau chinezească)
  • 3-4 cepe de primăvară
  • 2 tulpini de țelină
  • 2 ardei roșii
  • 5 roșii
  • piper
  • condimente
  • busuioc și oregano sau alte condimente preferate (cu excepția sării)

Supă de varză este ușor de preparat:

  1. Se spală, se curăță și se taie legumele în cubulețe.
  2. Tăiați varza mărunt.
  3. Se fierb la aburi, se decojesc și se taie roșiile în felii.
  4. Se acoperă legumele cu apă și se fierb, amestecând din când în când, până se înmoaie.
  5. Se condimentează cu condimentele preferate.

Supă de varză poate fi servită în trei moduri diferite: caldă când este gătită, răcită sau amestecată ca o cremă.

Articole conexe:

Cum să gătești conopida astfel încât să nu fie amară? Un truc simplu îi va îndulci gustul

Varza albă este regina salatelor de primăvară. Adăugați o legumă și are un gust nebunesc