Vă întrebați cum se prepară o maioneză cremoasă și ușoară? În loc să căutați consolare într-un borcan din magazin, optați pentru cea după rețeta doamnei Žofka. Veți găsi doar produse de casă, ieftine și zero chimicale în ingrediente! Această aromă va îmbogăți salatele, sandvișurile și merge de minune cu mâncărurile la grătar.

Chiar și cea mai bună salată nu-și va păstra aroma dacă nu adăugați un pic de dressing sau sos. Baza multor salate este clasica maioneză, unul dintre cele mai populare ingrediente pe care le avem mereu la îndemână. Dar merită să încercați o versiune de casă care vă va face să uitați definitiv de maioneza din magazin. Și totul fără să murdărești o mulțime de vase și fără să folosești un robot de bucătărie.

Maioneza făcută în casă este de neegalat. Doamna Zofka vă dezvăluie cea mai bună rețetă

Rafturile magazinelor sunt aglomerate cu diverse sosuri în recipiente de plastic și borcane de sticlă. Din păcate, cele mai multe dintre ele au o listă lungă de ingrediente care ar trebui să ne atragă atenția. Pe lângă ingredientele de bază, produsele convenționale conțin, de asemenea, o mulțime de conservanți, coloranți și potențiatori neidentificați. Maioneza făcută în casă, între timp, este o soluție simplă care nu este doar mult mai gustoasă, ci cu siguranță și mai sănătoasă.

Doamna Zofka m-a învățat cum să prepar un borcan mare din acest sos delicios în doar câteva minute. Trebuie doar să aveți grijă de ingrediente – aici nu ar trebui să fie o problemă, pentru că veți avea nevoie de ouă, ulei, muștar, suc de lămâie și câteva condimente. Combinați totul în ordinea corectă și bateți energic cu un tel sau un mixer. După doar un minut, aveți o rezervă de maioneză cremoasă și ușoară, excelentă ca ingredient în marinate, salate sau sandvișuri. Doamna Žofia adaugă o porție generoasă de mărar la sfârșit., obținându-se astfel un sos cremos și cu un gust original.

Cea mai ușoară și cea mai bună maioneză este cea făcută în casă. Doar câteva ingrediente și este gata

Ingrediente:

  • 3 gălbenușuri de ou,
  • o lingură de suc de lămâie,
  • 350 ml de ulei vegetal de bună calitate,
  • 2 lingurițe de muștar,
  • o jumătate de linguriță de zahăr pudră,
  • o jumătate de linguriță de sare,
  • un vârf de cuțit de piper negru măcinat,
  • optim – mărar, trufe, usturoi, busuioc.

Mod de preparare:

  1. Se separă gălbenușurile de albușuri. Sfat – puteți folosi albușurile pentru a face meringi, de exemplu, care sunt perfecte pentru un desert de vară.
  2. Apoi gălbenușurile de ou se pun într-un castron înalt împreună cu muștarul, sucul de lămâie, zahărul, sarea și piperul.
  3. Amestecați ușor toate ingredientele cu un tel sau o lingură și continuați să amestecați.
  4. În timp ce amestecați sau bateți manual adăugați uleiul într-un jet subțire.
  5. Maioneză se bate până devine pufoasă și cremoasă. Puneți delicatesa preparată într-un borcan și este gata.
  6. Dacă aveți chef să vă diversificați un pic, adăugați și alte produse, cum ar fi căței de usturoi, frunze de busuioc sau mărar.. Atunci veți obține un sos perfect, cu o aromă mult mai profundă și mai interesantă. Bun gust!

Articole conexe:

Fac sosul hollandaise ca un bucătar. Nu știu o rețetă mai bună pentru ouă și legume

Acest sos va transforma orice masă. Vă veți îndrăgosti de el. Carnea va fi suculentă ca o piersică.