Mâncărurile de garnitură pentru cină sunt adesea abordate oarecum cu indiferență, iar asta este o mare greșeală. Mai ales că este nevoie de doar câteva minute pentru a pregăti o gustare incredibil de gustoasă, care merge bine atât la cină, cât și la grătar. Descoperiți rețeta de conopidă crocantă în aluat, pe care o puteți prepara în câteva minute și veți fi încântați de gustul ei.

Conopidă în aluat – ingrediente

Pentru a prepara conopida perfect crocantă în aluat vei avea nevoie de:

  • ¼ linguriță de turmeric,
  • ¼ linguriță praf de copt,
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu,
  • ½ linguriță de ceapă mărunțită,
  • ½ linguriță de usturoi granulat,
  • 1 căpățână de conopidă,
  • 1 linguriță de sare,
  • 125 ml apă,
  • 2 linguri plate de făină de grâu,
  • 4 linguri de amidon de porumb,
  • ulei pentru prăjit.

Dacă doriți ca conopida în aluat să aibă o aromă mai picantă, adăugați o jumătate de linguriță de ardei iute; pe de altă parte, dacă preferați o aromă mediteraneană și vegetală, adăugați în aluat puțin busuioc și oregano.

Cum se prepară conopida în aluat?

Clătiți conopida sub jet de apă și apoi puneți-o într-un bol cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu pentru câteva minute. După acest timp, clătiți din nou legumele, se usucă bine și se împarte în bucăți mai mici – este important ca acestea să fie de aceeași mărime, de preferință într-o singură îmbucătură. Adăugați praful de copt, bicarbonatul de sodiu și amidonul de porumb în castron, împreună cu turmericul, ceapa și usturoiul granulat. Amestecați bine ingredientele uscate, adăugați apa și din nou amestecați până când obțineți consistența unei paste netede..

Se adaugă conopida în aluat și se amestecă bine pentru a acoperi fiecare floaretă cu aluat. Turnați uleiul de prăjit într-o cratiță adâncă (de cel puțin 3 cm înălțime) și încălziți-l la aproximativ 170 °C. Folosind un clește, transferați buchețelele de conopidă în cratiță și se prăjesc timp de 2 – 3 minute. Scoateți conopida din aluat folosind o strecurătoare și puneți-o deoparte pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime. Conopida în aluat se servește cel mai bine caldă ca garnitură pentru o cină de vară sau la un grătar.

Articole înrudite:

Cum să gătești conopida astfel încât să nu fie amară? Un truc simplu îi va îndulci gustul

Fripturile fără carne te vor impresiona. Nu aveți nevoie decât de conopidă și de o marinată delicioasă, iar minunea se va face singură