Tiramisu este un desert italian care a câștigat mulți fani. Dacă v-ați plictisit de varianta sa tradițională, merită să adaptați puțin rețeta acestei prăjituri fără coacere și să o preparați cu fructe de sezon, în acest caz căpșuni. Vedeți rețeta de tiramisu nebun de căpșuni. Acest desert va dispărea din farfuriile voastre în cel mai scurt timp.

Tiramisu tradițional este renumit pentru aroma sa de cafea. Se prepară cu cafea, brânză mascarpone și lichior de migdale. De data aceasta vă oferim o rețetă pentru o versiune a desertului cu căpșuni.

Tiramisu cu căpșuni va încânta iubitorii de arome fructate. În plus, va fi o alegere ideală pentru cei cărora nu le place varianta clasică a acestui desert italian sau care nu pot bea deloc cafea. De asemenea, această prăjitură fără coacere va fermeca pe toată lumea cu aspectul său.

Ingrediente pentru tiramisu cu căpșuni

Căpșunile sunt încă în sezon. De aceea merită să le folosiți la copt și la deserturi. De data aceasta le vom adăuga la un tiramisu de căpșuni, care este destul de simplu de preparat.

Am împărțit lista de ingrediente pentru acest desert în trei părți. Prima este pentru sosul de căpșuni, a doua este pentru cremă, iar a treia este formată din celelalte ingrediente.

Ingrediente pentru sosul de căpșuni:

  • 700 g căpșuni
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1/2 cană de apă

Ingrediente pentru cremă:

  • /4 kg de brânză mascarpone
  • 1/4 kg de cremă de brânză
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Alte ingrediente:

  • 200 g biscuiți
  • opțional: câteva căpșuni, frunze de mentă, ciocolată

Rețetă pentru tiramisu cu căpșuni – prăjitură fără coacere

  1. Începeți prepararea tiramisu de căpșuni prin a face sosul de căpșuni. Puneți căpșunile într-un bol, adăugați zahărul granulat și turnați peste ele sucul de lămâie și apa. Amestecați aceste ingrediente și înmuiați brioșele în el, așezând primul strat într-un vas de 24 x 19 cm.
  2. În etapa următoare, se prepară crema, adică se amestecă brânza mascarpone cu crema de brânză, zahărul și extractul de vanilie. Turnați jumătate din amestecul rezultat peste biscuiți și acoperiți cu un alt strat de biscuiți pe care i-ați înmuiat în prealabil în sosul de căpșuni.
  3. La final, turnați restul de cremă. Ornați tiramisu de căpșuni cu căpșuni feliate și frunze de mentă. Alternativ, turnați deasupra sosul rămas sau topiți ciocolata într-o baie de apă.
  4. Se fixează tortul necopt cu folie alimentară și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore. După acest timp, este gata de servire.

Articole înrudite:

Iau căpșuni și le îmbrac cu aluat. În scurt timp, creez un desert pe care nu-l găsești nicăieri

Folosiți fructele de sezon pentru a face un fel de mâncare socialistă uitată. Rețeta este banal de simplă