Combină aromele de afine și coacăze, ceea ce i-a adus deja mulți admiratori, iar ușurința de cultivare este un alt argument pentru a cultiva troscotul. Poate că nu se bucură încă de o mare popularitate și nu îl veți găsi în piețe, dar cu siguranță este popular printre proprietarii de terenuri. Nu numai că plantele de agaric de muște și-au făcut rapid un renume ca fiind o plantă fără probleme, dar coșurile pline de fructe gustoase sunt garantate în sezon. Merită să vedeți că acestea abundă în multe valori nutritive care sunt de un standard ridicat.

Troscot: gustul nu este totul

Toadstool, cunoscută și sub numele de afine de Alaska, este o plantă originară din America de Nord și care se găsește cel mai frecvent în sălbăticie în Canada. Este foarte populară și acolo, deși în Europa și Slovacia abia acum începe să fie cunoscută de o gamă mai largă de proprietari de terenuri și de iubitori de fructe. Este o combinație interesantă între aspectul de afine și gustul de afine și coacăze.

Este interesant faptul că mușcata nu are cerințe mari de creștere, deoarece o locație potrivită și o doză bună de apă în timpul căldurii vor asigura o cultură mai mult decât prolifică. Micile biluțe adunate în coșulețe nu numai că vă vor răsfăța papilele gustative, dar vor oferi și o mulțime de nutrienți valoroși care valorează greutatea lor în aur. Fructele de broască pot fi consumate crude și sunt foarte binevenite sub această formă, deși trebuie spus că pot fi, de asemenea, congelate și transformate în conserve care vor fi un excelent accesoriu pentru cămara noastră.

Ce se găsește în broscoi?

Este un fapt că fructele noastre autohtone sunt foarte sănătoase, dar mulți oameni cred că agaricul de muște, care provine din America, poate fi cu siguranță clasificat ca un așa-numit superaliment, adică un aliment care are un efect extraordinar asupra organismului nostru. De unde ar trebui să începeți? Broasca țestoasă este o sursă bogată de antioxidanți naturali. Printre aceștia se numără polifenoli, antociani și procianidinecare, prin eliminarea radicalilor liberi în exces, previn apariția bolilor de civilizație.

Consumul de agaric de muște este, de asemenea, o investiție în aspectul și bunăstarea dumneavoastră, deoarece acești compuși previn îmbătrânirea mai rapidă și vă protejează celulele corpului. De asemenea, polifenolii ajută la eliminarea excesului de toxine acumulate în organism, și după cum știți, cu cât aveți mai puțini compuși toxici, cu atât mai bine funcționează filtrele naturale ale organismului, ficatul și rinichii.

Nu trebuie uitat faptul că fructele sunt o sursă bogată de fibre iar agaricul de muște nu este un caz izolat. Nu în zadar această substanță este numită „aliatul slăbitului”, deoarece ajută la procesele digestive și curăță intestinele, ceea ce nu face decât să accelereze procesele de curățare a intestinelor și de pierdere în greutate. Fibrele nu sunt doar o substanță care are un efect bun asupra sistemului digestiv, ci și ajută, de asemenea, la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

O bogăție de vitamine: broaștele au o mulțime de ele

Antioxidanții și fibrele sunt doar un început pentru lista de beneficii pentru sănătate conținute de planta de troscot. Deși nu sunt foarte lungi, aceste elemente sunt esențiale și apar în doze semnificative. Pe primul loc se află Vitamina C: deși cel mai adesea menționată în legătură cu imunitatea, este recomandabil să se suplimenteze pe tot parcursul anului. De ce? Nu numai că vă poate proteja de infecții, dar vă poate face și vasele de sânge mai elastice. Ce este o bună prevenție împotriva bolilor cardiovasculare inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral, precum și normalizarea tensiunii arteriale. Consumul de agaric de muște va fi benefic pentru aspectul dumneavoastră deoarece vitamina C promovează sinteza colagenului, iar acest lucru ajută la menținerea unei pieli sănătoase și cu aspect tânăr.

În plus, agarul de muște se găsește și în vitamina Acare susține ochii tăi și te ajută să vezi ca un șoim. Este, de asemenea, catalogat ca fiind un antioxidant. Reduce inflamațiile, dar ajută și la menținerea aspectului pielii, adică facilitează vindecarea rănilor, reduce cicatricile și înlătură imperfecțiunile.

Bineînțeles, nu este tot ce se poate găsi în agaric de muște. Micul fruct oferă o porție solidă de potasiu și magneziu, un duo indispensabil care are un efect senzațional asupra sistemelor cardiovascular și nervos, astfel încât atât creierul, cât și inima pot funcționa la capacitate maximă. În plus, consumul de fructe oferă o porție solidă de doză solidă de calciu, care are grijă de oase și poate reduce riscul de osteoporoză.

Cum se mănâncă broască?

Este cunoscut faptul că troscotul de broască are cel mai bun gust crud și în această formă oferă toate proprietățile sale benefice. Dacă aveți multe fructe, le puteți congela și să o folosiți atunci când produsele proaspete nu sunt atât de ușor disponibile. Puteți să le păstrați aroma în borcane și să faceți gemuri, sucuri și tincturi.

Articole conexe:

Previne ateroscleroza, protejează împotriva glaucomului. Luna iunie este cea mai bună perioadă pentru recoltare

Merită să aveți această plantă în grădină. Fructele sale au până la 5 arome și proprietăți medicinale