Mulți oameni uită că nu trebuie neapărat să mergi la magazin pentru a mânca cârnați. Îl poți face chiar tu acasă și, uneori, este mai gustos decât cel cumpărat din magazin. Rețeta de mai jos arată că este foarte ușor și nu trebuie să stai și să privești ore întregi ca să iasă gustos. Va fi cea mai bună din această carne.

Atunci când avem poftă de carne sau mezeluri, de obicei ne îndreptăm spre cea mai apropiată băcănie. Acolo cumpărăm mai multe feluri și ne întoarcem acasă pentru a le savura. Cu toate acestea, nu toată lumea are ideea de a pregăti singură un astfel de cârnat. Cu o rețetă potrivită, acesta poate fi făcut foarte repede și ușor, fără a petrece ore întregi la aragaz.

Un cârnat gătit conform rețetei noastre este gata în câteva minute și este mai gustos decât mulți cârnați din magazin. Pentru a-l prepara, veți avea nevoie de mușchi de porc dezosat, precum și de condimente precum măghiran, busuioc, boabe de piper și usturoi. Și nu uitați să adăugați maioneză.

Rețetă pentru cârnați fierți

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de porc dezosată,
  • 2 l de apă,
  • 4 linguri de sare,
  • 4 frunze de dafin,
  • 6 biluțe de piper,
  • o căpățână mare de usturoi,
  • 3 linguri de maioneză,
  • linguriță de măghiran uscat,
  • o linguriță de busuioc uscat,
  • linguriță de piper.

Mod de preparare:

  1. Se toarnă apa într-o oală mare și se adaugă condimentele, foaia de dafin, busuiocul, măghiranul, sarea și piperul.
  2. Se curăță usturoiul de coajă și se zdrobește fin pe o planșetă de tăiat. Apoi presați-l direct în apă. Adăugați 3 linguri de maioneză în acest amestec și amestecați.
  3. Curățați fileul de porc de toate membranele și murdăria. Când este gata, puneți-l într-o oală cu lichidul. Aduceți totul la fierbere și gătiți la foc mare încă 5 minute. După acest timp, se ia de pe foc și se lasă totul să se răcească complet. Cel mai bine este să lăsați carnea în bulion timp de aproximativ 4 ore.
  4. După ce a trecut acest timp, aduceți din nou bulionul la fierbere și gătiți timp de 5 minute. Din nou, lăsați carnea să se răcească timp de aproximativ 4 ore.
  5. Când carnea s-a răcit, scoateți-o din bulion direct pe o farfurie. Cu ajutorul unui prosop de hârtie, se usucă ușor.
    Tăiați carnea în felii și serviți-o pe sandvișuri.

Articole înrudite:

File de porc suculent pe un sandviș în șapte minute. Are un gust deosebit

Bunicul meu făcea această carne în fiecare duminică și toată lumea voia rețeta. Am descoperit secretul acestui gust suculent