despre hrană

Rețetă pentru cartofi cu ceapă, care sunt mai gustoase decât carnea

Când ajungi acasă seara târziu, ți-e foame, dar ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să stai ore întregi lângă aragaz, se pretează la o cină rapidă, ușoară și gustoasă. Nu uitați să încercați astăzi această rețetă pentru delicioasele chifteluțe cu cartofi și ceapă, care sunt mai gustoase decât carnea. Prepararea este foarte ușoară și mai ales rapidă! Așa că nu ezitați și începeți pregătirea!

Pateuri delicioase de cartofi și ceapă

De ce vom avea nevoie:

Ingrediente:

  • 2 cepe roșii
  • 3 cartofi
  • apă rece – pentru a turna peste cartofi
  • 1 cană de apă
  • 200 g făină de grâu
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 80 ml chefir sau iaurt alb – (1/3 cană)
  • sare și piper negru măcinat – după gust

Altele:

Sos – dressing:

  • 4 linguri de maioneză
  • 1 linguriță de muștar
  • pătrunjel proaspăt – după gust
  • piper roșu măcinat – după gust

Cum se procedează:

1. Puneți ceapa roșie tăiată mărunt într-un bol.

2. Puneți ceapa roșie rasă într-un alt bol și acoperiți-o cu apă rece – clătiți-o, apoi uscați-o și transferați-o în bolul cu ceapa roșie tocată mărunt.

3. Turnați apa într-un alt bol și adăugați făina cernută – amestecați, apoi turnați kefirul sau iaurtul alb – continuați să amestecați și, la final, adăugați amidonul de porumb – amestecați bine. Se condimentează cu sare, piper negru măcinat și la final se adaugă cartofii rași și ceapa roșie tocată – se amestecă bine.

4. Pregătiți o tigaie cu ulei încins și folosiți o sită mică pentru a forma chiftelele – prăjiți-le pe ambele părți până când devin aurii și crocante – după prăjire, puneți-le pe o farfurie cu un șervețel pentru a permite scurgerea uleiului.

5. Puneți maioneza într-un bol mic, adăugați muștarul, adăugați pătrunjelul proaspăt tocat și asezonați cu piper roșu măcinat – amestecați bine.

6. Serviți delicioasele chifteluțe de cartofi și ceapă cu dressingul blând pregătit și, cel mai important, cu dragoste și mult gust.

Prieteni vă dorim mult bun gust!

GHID VIDEO:

Leave a Response