despre hrană

Pregătește aceste gustoase coronițe de casă cu cremă pufoasă!

Rețeta de astăzi, pentru fantasticele coronițe de casă cu cremă de gălbenușuri pufoase, a fost împrumutată în grupul nostru de Facebook de la cititoarea noastră Libu Arna Kys, îi mulțumim. Puteți să ne împărtășiți și voi rețeta voastră preferată în acest grup. Trebuie doar să adăugați o fotografie frumoasă cu ingredientele și procesul. Vom include această rețetă în pagina noastră de . Puteți, de asemenea, să împărtășiți cu noi și cu ceilalți cititori ai acestui grup ce ați mâncat astăzi la prânz sau ce răsfăț pregătiți pentru o petrecere aniversară.

Dar acum să revenim la rețeta de astăzi. Prepararea este un pic mai anevoioasă, dar vă veți bucura cu atât mai mult de acest desert după aceea. Ați început să salivați? Haideți să facem împreună aceste delicioase coronițe de casă cu cremă de gălbenuș de ou!

Mai multe rețete minunate puteți găsi și pe pagina noastră de Facebook

Dacă sunteți în căutarea pentru mai multe bunătăți, atunci încercați cu siguranță aceasta


O rețetă delicioasă de coronițe de cremă de casă:

De ce vom avea nevoie:

Aluat:

  • 250 ml de apă
  • un vârf de cuțit de sare
  • 100 g de unt
  • 200 g făină simplă
  • 6 ouă mici

cremă:

  • 500 ml de lapte
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 100 g zahăr semolă
  • 2 pliculețe de cremă de vanilie
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 100 g unt

Această cantitate ne va da aproximativ 35-40 de coronițe.


Cum se procedează:

1) Începeți prin a turna puțin lapte într-o cană. Încorporați praful de cremă și bateți gălbenușurile de ou. Aduceți restul de lapte la fierbere la foc mic. Turnați puțin lapte în cana cu cremă și gălbenușuri de ou. Se amestecă bine. Apoi turnați-l înapoi în oală și lăsați-l să fiarbă un timp, amestecând constant. Când s-a îngroșat, dați deoparte și amestecați zahărul și untul. Se acoperă cu folie alimentară. Puneți aceasta direct deasupra budincii, cel puțin nu va face ca apa să se închege. Se dă la rece în frigider (ideal peste noapte).

2) Puneți apa într-o cratiță și aduceți-o la fierbere. Adăugați untul sărat. Se aduce din nou la fierbere. Se adaugă făina cernută și se reduce focul. Continuați să amestecați până când aluatul este omogen și nu este lipicios. Se amestecă timp de 2-3 minute până când începe să se formeze un strat alb pe fund.

3) Transferați aluatul într-un bol și amestecați încet. Încorporați treptat ouăle în amestecul călduț, unul câte unul. Încorporați bine fiecare ou în parte.

4) Se transferă aluatul într-o pungă de pipeta și se începe modelarea coronițelor individuale pe o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament.

5) Coaceți la 200 de grade timp de aproximativ 20-30 de minute. Nu deschideți cuptorul la începutul coacerii! Dacă ați ales coronițe de dimensiuni mai mari, după 20 de minute, reduceți temperatura la 160 de grade și lăsați să se termine de copt timp de 10 minute.

6) După coacere și răcire, nu trebuie decât să împăturești coronițele așa cum le știm.

Leave a Response