Îngrășământul natural pentru ceapă este cheia unei creșteri corespunzătoare a legumelor și o garanție a unei recolte bogate. Puteți prepara un balsam eficient din două ingrediente care se găsesc în fiecare gospodărie slovacă. Încercați-l și vă veți bucura în curând de ceapă delicioasă și de arpagic suculent.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să își cultive propriile fructe și legume. Pe timp de vară, grădinile și loturile slovace devin nu numai un loc de relaxare, ci și un spațiu în care se cultivă plante – atât ornamentale, cât și comestibile. Cei mai mulți dintre voi cultivă, printre altele, ceapă, care mai târziu ajunge în farfurii sub diverse forme. Cum o îngrijiți astfel încât să crească frumos și sănătos?

Îngrășământ natural făcut din… bețe de chibrit. Face ca ceapa să crească până la cer

Ceapa este una dintre cele mai ușoare legume pe care le poți cultiva singur. Cu toate acestea, este important de reținut că îngrijirea ei nu se rezumă doar la udarea regulată și protejarea ei de potențiali dăunători. La fel de importantă este și să-i oferi nutrienții minerali potrivițiastfel încât recolta să fie abundentă. În acest scop, ar trebui, de asemenea, să fie fertilizat.

În acest scop, nutriția naturală este cea mai potrivită, fără substanțele chimice pe care le conțin preparatele din comerț. Râmele sunt atrase de solul îmbogățit cu îngrășăminte organice. Râme de pământ apoi slăbește solul și, ca urmare, aduce beneficii plantelor în creștere. Ceapa are un conținut destul de ridicat de sulf, care poate fi găsit…. în chibriturile obișnuite.

Așadar, cum se prepară o nutriție eficientă pentru ceapă? Nu se poate mai ușor decât atât. Doar, dacă puneți capetele de chibrituri decapate (aproximativ 20-25 de bucăți) într-un recipient cu un litru de apă și apoi le amestecați. Când apa capătă o culoare maro ruginie, turnați-o peste straturile de legume. Repetați procesul cel puțin o dată pe săptămână.

Ceapă și arpagic – de ce să le includeți în dieta zilnică?

Cultivarea cepei este avantajoasă prin faptul că obțineți și arpagic gustos și sănătos – ideal pentru salate, omletă și sandvișuri. Ambele produse merită incluse în meniul dumneavoastră datorită valorii nutritive pe care o oferă organismului. Printre altele, ele reprezintă o sursă valoroasă de fibre, acid folic, vitaminele C, A, A, K, E și vitaminele B., precum și minerale potasiu, fier, calciu, calciu, siliciu, magneziu și zinc.. Ceapa și usturoiul stimulează imunitatea, reglează nivelul de glucoză din sânge și reduc riscul de formare de cheaguri de sânge, ateroscleroză și unele boli de inimă.

Articole conexe:

Irigă-ți paturile de ceapă cu asta. Acestea vor fi excepțional de cărnoase

Ceapa va crește ca o nebună în acest fel. Vecinii te vor întreba cum ai reușit.