Stil de viață

Mănâncă asta și vei elimina depunerile din arterele tale. Nu ai ști ce este

Dieteticianului Bartek Kulczynski îi place să pregătească prelegeri pentru urmăritorii săi de pe YouTube. De data aceasta, el a vorbit pe tema garniturilor, la care merită să ajungeți, deoarece oferă multe beneficii pentru sănătate. El a găsit destul de multe dintre ele. Unele dintre ele sunt foarte cunoscute, altele mai puțin. Asigură-te că acestea se regăsesc în dieta ta suficient de des. Dacă nu, este ușor să schimbați acest lucru.

Experții enumeră adesea produsele pe care ar trebui să se bazeze mesele noastre. Știm deja că legumele și fructele sunt sănătoase. Știm, de asemenea, ce fel de carne, terci sau paste este cel mai bun. Acum, însă, cunoscutul nutriționist Bartek Kulczyński s-a axat pe garnituri, pentru că acestea nu sunt mai puțin importante. Le puteți include cu ușurință în dieta dvs. atunci când pregătiți mesele. Iar beneficiile pot fi uriașe.

Condimentele sunt în prim-plan

Folosim condimentele în fiecare zi. Bineînțeles, ajungem cel mai des la sare și piper, dar nutriționistul enumeră alte câteva idei de utilizare.

Cuișoare – ajută la scăderea nivelului de glucoză, sunt antiinflamatorii și au un efect protector asupra stomacului, ficatului și rinichilor. În această perioadă a anului sunt deosebit de bune de adăugat la compot sau prăjituri. Sunt, de asemenea, un bun adaos la sosuri. Cea mai simplă metodă? Să le macinăm și să le folosim ca ingredient în cafea sau ceai.

Rozmarinul – în cazul său, Kulczynski s-a concentrat pe efectele sale anticancerigene. De asemenea, el a subliniat că îmbunătățește memoria, ameliorează stresul și facilitează adormirea. Este o bună completare la pește, legume și carne. Merită, de asemenea, să se bea infuzia sa.

Cimbru – are puternice proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, calmează problemele respiratorii, motiv pentru care este adesea prezent în siropuri. Este excelent în supe, salate și carne.

Turmericul – adesea menționat de nutriționiști în prelegerile lor. Acest condiment are un puternic efect antiinflamator. Este excelent pentru a spori gustul mâncărurilor orientale și este, de asemenea, potrivit pentru băuturi.

Și ce să bei?

Cele mai populare băuturi sunt ceaiul negru și cafeaua. Expertul sugerează să nu le uităm pe celelalte două. Care sunt acestea?

Matcha – în mod clar cel mai sănătos ceai verde. Are un efect benefic asupra funcției cerebrale, previne demența, bolile de inimă. Cu toate acestea, gustul său este, ca și cel al spirulinei, foarte puternic. Este adesea descris ca fiind dulce-amărui. Poate fi băut sau adăugat la deserturi, cum ar fi prăjiturile cu brânză, dar și la cocktailuri și limonade.

Cacao – cunoaștem această băutură din copilărie și adesea uităm de ea. Are un efect bun asupra îmbunătățirii circulației sângelui, previne bolile de inimă. Avantajul său este, de asemenea, un efect bun asupra creierului și un efect antidepresiv. O lingură de cacao pe zi este suficientă. Poate fi preparată cu apă, lapte sau băuturi vegetale.

Mici gustări

Ceva de ronțăit? Dr. Kulczynski sugerează merișoarele. Semințele de in sau pasta de nuci pot fi, de asemenea, adăugate în iaurt.

Afine uscate – este important să le alegeți pe cele fără adaos de zahăr. Acestea conțin ingrediente, în special antioxidanți puternici, care îmbunătățesc circulația, îmbunătățesc fluxul sanguin, precum și funcția cerebrală și scad tensiunea arterială. Nutriționistul a mărturisit că a mâncat și omletă cu merișoare și i-a plăcut. De asemenea, el a recomandat combinarea merișoarelor cu morcovi într-o salată.

Semințe de in – este un produs economic, dar care are multe beneficii. Semințele sunt bogate în fitoestrogeni și fibre. Ele au efecte antiinflamatorii. Ele pot ajuta chiar și în cazul steatozei hepatice care nu este cauzată de alcool. Este ideal să consumați 2-3 linguri de semințe pe zi. Ele servesc bine ca garnitură pentru supe, terci, iaurt și salate.

Pastă de nuci – cel mai bine este să o preparați chiar dumneavoastră din nuci cu puțin ulei adăugat. Această pastă este excelentă pentru întărirea inimii, deoarece îmbunătățește funcția vaselor de sânge. De asemenea, nucile îmbunătățesc funcția creierului și previn depresia. Pasta este potrivită și pentru sandvișuri sau paste, precum și pentru clătite, salate și terci. Doza recomandată este de până la 1,5 linguri pe zi.

În pulbere

Aceste două produse sunt cumpărate sub formă de pulbere. Acest lucru le face ușor de utilizat.

Inulina – este o componentă a multor legume, cum ar fi topinamburul, ceapa sau cicoarea. Poate fi cumpărată sub formă de pudră, astfel încât este ușor de adăugat în băuturi, sucuri, smoothie-uri și chiar în cafea sau ceai, de exemplu. Are un gust ușor dulceag. Hrănește bacteriile benefice din tractul digestiv și permite o mai bună absorbție a tuturor substanțelor nutritive. De asemenea, scade nivelul de glucoză. O doză potrivită este de 2 până la 4 lingurițe pe zi.

Spirulina – este o microalgă sub formă de pulbere. Aceasta poate reduce tensiunea arterială, trigliceridele și nivelul de zahăr. Efectele sale sunt versatile. Cu toate acestea, are un gust marin intens, care cu siguranță nu este pe placul tuturor. Poate fi adăugată în cocktailuri de legume și fructe.

În dulapul din bucătărie

Dieteticianul Kulczynski se bazează pe aceste produse. Ele sunt sănătoase și se vor dovedi utile în prepararea multor feluri de mâncare.

Piureul de roșii – este o sursă excelentă și concentrată de licopen. Acest ingredient ne protejează de bolile coronariene și de alte boli cardiovasculare. În plus, face ca procesul de îmbătrânire să meargă mai încet. Utilizările sale sunt binecunoscute, de la supe la paste și sosuri.

Oțetul de cidru de mere – un produs excelent pentru persoanele care au un nivel ridicat de zahăr. Îl scade eficient. Pansamentele pentru salate ar trebui să fie la bază.

Uleiul de măsline extravirgin – completează lista suplimentelor nutritive care favorizează sănătatea. Este versatil și are multe utilizări în bucătărie. Proprietățile sale ar trebui folosite în special pentru problemele circulatorii, deoarece întărește și etanșează vasele de sânge. Este potrivit pentru salate, prăjeli, supe și chiar prăjituri.

Leave a Response