despre hrană

Pui la bere cu piure de cartofi și sos de usturoi cu smântână

Puiul la bere este o alegere excelentă pentru un prânz sau o cină delicioasă. Combinația dintre marinada gustoasă, puiul suculent și sosul picant de usturoi creează o armonie excelentă de arome. Servit cu piure de cartofi neted, este un fel de mâncare pe care îl veți îndrăgi de la prima degustare.

De ce vom avea nevoie:

Pentru rarități:

  • 1/2 kg piept de pui
  • 2 ouă
  • 2 linguri de solamil
  • 3 linguri de făină simplă
  • 3 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de muștar
  • 100 ml bere
  • Sare
  • Piper
  • Untură pentru prăjit

Pentru sos:

  • Smântână acră
  • Usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Arpagic

Pentru piureul de cartofi:

Procedura de preparare:

1) Prepararea marinadei: Într-un bol mare, amestecați ouăle, sosul de soia, făina de soia, muștarul, berea, sarea și piperul. Tăiați piepturile de pui în bucăți mai mari și amestecați-le în marinată. Lăsați carnea să se marineze în frigider timp de 24 de ore.

2) Prăjește rachiurile: Scoateți carnea din marinată și prăjiți-o în untură până devine aurie.

3) Pregătirea sosului de usturoi: Se amestecă smântâna cu usturoiul zdrobit, sare, piper și arpagic tocat.

4) Prepararea piureului de cartofi: Fierbeți cartofii până se înmoaie, scurgeți-i și amestecați-i cu unt, lapte și sare până obțineți un piure omogen.

Concluzie:

Frigăruile de pui la bere cu piure de cartofi și sos de smântână cu usturoi sunt o modalitate excelentă de a înviora puiul clasic. Acest fel de mâncare este o alegere perfectă pentru un prânz de weekend sau pentru ocazii speciale.

Leave a Response