Pirohy este un fel de mâncare pe care fiecare slovac îl iubește. Eu personal le ador și nu mă satur niciodată de ele. Cu ceva timp în urmă, bunica mea mi-a arătat ce trebuie să fac pentru a le face delicioase. Secretul lor este un aluat pregătit corespunzător.

EURO 2024 a început, iar Slovacia a disputat primul meci, care a fost un succes, pe 17 iunie. Cu ocazia vizionării altor meciuri, vă recomandăm să pregătiți unul dintre acele feluri de mâncare pe lângă care nimeni nu poate trece cu indiferență. Este vorba, bineînțeles, de pierogi, al căror gust îl cunoaștem cu toții foarte bine. Cu ceva timp în urmă, bunica mea mi-a povestit cum se fac pierogi pe care toată lumea îi cere. Se pare că secretul se află în aluat.

Dacă doriți să faceți pierogi, urmând această rețetă, aceștia vor fi perfecți. Modul în care pregătiți aluatul este foarte important. Acesta va fi elastic și moale doar dacă îl acoperi cu o farfurie caldă și apoi le reîncălzești ușor în cuptor sau în cuptorul cu microunde. Deși această metodă nu este foarte populară, probabil că va deveni preferata ta.

Rețetă pentru pierogi rusești

Ingrediente:

  • o jumătate de kilogram de făină de grâu,
  • 250 ml de apă fierbinte,
  • o lingură de unt
  • un vârf de cuțit de sare,
  • 400 g de cartofi fierți,
  • 250 g brânză de vaci,
  • ceapă mare,
  • 2 linguri de unt,
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Se cerne făina, se adaugă untul și sarea. Se face o fântână în amestec, apoi se adaugă apa fierbinte și se frământă aluatul până când devine neted și elastic.
  2. Acoperiți aluatul pregătit cu o farfurie caldă și încălziți-l în cuptor sau în cuptorul cu microunde pentru un timp.
  3. Între timp, ocupă-te de umplutură. Pasați cartofii fierți cu un pisălog. Decojiți și tocați mărunt ceapa. Încălziți 2 linguri de unt într-o tigaie și prăjiți ceapa până când devine aurie.
  4. Adăugați brânza de vaci și ceapa rumenită la piureul de cartofi, asezonați umplutura cu sare și piper după gust și amestecați bine până când ingredientele se combină.
  5. Se rulează aluatul subțire și se taie rondele. Se pune câte o linguriță de umplutură în rondelele decupate, se îndoaie aluatul în două și se sigilează bine marginile.
  6. Într-o cratiță mare, se aduce apă sărată la fierbere și se aruncă pierogi în apa clocotită, unul câte unul. Se fierb timp de 2 până la 3 minute din momentul în care plutesc la suprafață.
  7. Se scot pierogi fierți cu o lingură cu fantă și se servesc pe farfurii. Îi puteți servi cu ceapă prăjită, biscuiți, smântână sau kefir. Poftă bună!

Articole înrudite:

O nouă versiune de pierogi rusești. Datorită aditivului verde, îți vei linge umplutura de pe degete

Cel mai ușor aluat de pierogi din lume. Doamna Zuzka atrage atenția asupra apei