Stil de viață

Sertarul de sub aragaz are o funcție secretă. Majoritatea oamenilor nu știu acest lucru

Majoritatea cuptoarelor au un sertar spațios sub cuptor, care este cel mai adesea folosit pentru a depozita foile de copt și tigăile. Dimensiunea cuptorului este perfectă pentru acest lucru, astfel încât piesele mai mari de gătit cel puțin nu ocupă spațiu pe tejghea. Dar v-ați gândit vreodată că poate nu acesta este scopul pentru care producătorul l-a pus acolo? Că au avut o altă intenție cu ea?

Spațiul suplimentar de depozitare este întotdeauna util, dar sertarul dvs. poate fi folosit și pentru încălzirea alimentelor. Sau pentru grătar. Depinde doar de tipul de cuptor pe care îl aveți.

Sertar de încălzire

Dacă cuptorul dvs. este electric, poate că priza dvs. este proiectată pentru încălzire. Uitați-vă cu atenție la butoanele de pe aragazul dumneavoastră. Dacă unul dintre ele este etichetat ca fiind un sertar de încălzire, atunci este exact ceea ce aveți sub aragaz.

Ori de câte ori aveți nevoie să păstrați mâncarea caldă, cum ar fi pentru un prânz târziu, folosiți sertarul. Atunci când pregătiți o mâncare mai complicată ale cărei părți individuale nu ar trebui să se răcească, depozitați-le în sertar. Îl veți aprecia și atunci când ați gătit o garnitură, dar puiul nu este încă fiert. Pentru a evita să fiți nevoit să serviți carnea fierbinte cu orez rece, depozitați-o într-un sertar sub aragaz și păstrați-o caldă. Trebuie doar să apăsați butonul.

Cu toate acestea, sertarul de încălzire este util și pentru încălzirea farfuriilor înainte de servire sau pentru creșterea aluatului.

Sertarul ca grătar

Dacă cuptorul dvs. este un cuptor cu gaz și sertarul este destul de îngust, probabil că acesta poate fi folosit ca grătar. Puteți prăji pâine, frige legume sau coace pizza în el. Cu toate acestea, alimentele se rumenesc rapid și se pot arde. Trebuie să fiți cu ochii pe ea.

De asemenea, poate înlocui cu succes grătarele de exterior în timpul iernii sau pe vreme rea.

Sertar de depozitare

Nu aveți butoane de sertar pe aragaz? Se pare că sertarul este de fapt doar pentru depozitarea tigăilor și a vaselor de copt. Totuși, pentru a fi siguri, nu depozitați în el ustensile de plastic, deoarece s-ar putea deforma din cauza căldurii reziduale.

Cuptoarele mai vechi tind să aibă o izolație mai slabă, iar sertarele de sub ele se încing atunci când se coace, chiar dacă nu sunt concepute în primul rând pentru acest scop. Prin urmare, le puteți folosi cu ușurință pentru a menține temperatura alimentelor. Cu toate acestea, sertarul va menține la cald doar alimentele care au fost deja încălzite. Acesta nu va reîncălzi alimentele care au fost scoase din frigider sau care sunt la temperatura camerei.

Leave a Response