Bucătăria slovacă este delicioasă, dar uneori nu este nici ea perfectă. Schnitzel-ul clasic pe care îl cunoaștem atât de bine este fantastic, dar are o concurență serioasă. Unii oameni cred că este cel mai gustos schnitzel. Alții nici măcar nu se pot apropia.

Wiener Schnitzel, cunoscut și sub numele de Wiener Schnitzel, este un fel de mâncare originar din Austria care a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume. Acest schnitzel de vițel fin pisat, acoperit cu pesmet, ou și făină și apoi prăjit până când devine auriu, este un fel de mâncare tipic pentru bucătăria austriacă. Wiener schnitzel este servit în mod tradițional cu o salată de cartofi acrișori, o felie de lămâie și, uneori, o porție de afine. Interesant este faptul că în Austria există chiar o prevedere legală conform căreia adevăratul Wiener Schnitzel trebuie să fie preparat din carne de vițel – altfel nu poate purta acest nume.

Wiener Schnitzel diferă de schnitzel-ul tradițional de porc nu doar prin tipul de carne, ci și prin modul în care este servit și prin garniturile de mâncare. Schnitzel-ul este cel mai adesea preparat din carne de porc și este de obicei servit cu cartofi sau salată. Wiener schnitzel oferă o experiență gustativă diferită.

Rețetă pentru Wiener Schnitzel

Ingrediente:

  • 4 felii de pulpă de vițel,
  • câteva linguri de făină pentru acoperire,
  • 2 ouă,
  • 1 cană de pesmet,
  • ulei pentru prăjit,
  • 4 linguri de unt,
  • sare,
  • condimente.

Mod de preparare:

  1. Primul pas este să pregătiți carnea în mod corespunzător. Așezați fiecare felie pe o planșetă de tăiat, acoperiți-o cu o pungă sau folie alimentară și tăiați-o în bucăți mai subțiri. Apoi se condimentează carnea pe toate părțile cu sare și piper.
  2. Puneți făina, pesmetul și ouăle în farfurii adânci separate. Bateți energic ouăle și puteți să le asezonați și pe acestea. Încingeți bucățile de carne în făină, apoi înmuiați-le în ouă și presărați-le cu pesmet.
  3. Se încălzește untul într-o tigaie împreună cu uleiul. Amestecarea acestor produse împreună face mai ușor de controlat temperatura de prăjire. Când grăsimea este suficient de fierbinte, așezați bucățile de carne pe ea. Prăjiți-le pe ambele părți până când devin aurii.
  4. Serviți fripturile cu lămâie, cartofi și o varietate de salate. Poftă bună!

Articole înrudite:

Ce înseamnă spuma albă la prăjirea puiului? Nu intrați în panică. Nu este ceea ce credeți

Nu există o astfel de carne în niciun magazin. O puteți face acasă în câteva minute