Sezonul de murături se apropie cu pași repezi. Primii castraveți apar încet-încet în grădină, așa că merită să vă reamintiți regulile procesului. Un aspect important este reprezentat de condimentele care vor intra în murături. Ce adăugăm la murat și ce mărar este cel mai bun? Vă vom da un sfat.

Castraveți murați nu numai că sunt foarte sănătoși, dar, datorită crocanturii și gustului lor deosebit, sunt un acompaniament perfect pentru majoritatea meselor. Pe cei mai gustoși îi poți prepara chiar tu acasă, dar și aceștia se strică ușor, așa că verifică ce ingrediente trebuie să pui în borcan.

Ce adăugăm la murături? Află cum să le sporești aroma

Atunci când punem castraveți la murat, adăugăm de obicei câteva condimente de bază. Saramura trebuie să fie preparată din apă fiartă și sare neiodată. Acest lucru este foarte important deoarece iodul inhibă procesul de fermentație și castraveții s-ar putea strica înainte de a fi murați. Ce alte condimente punem în borcan?

  • Mărar. Alegeți tulpini și umbrele proaspete, mari și verzi, cu semințe. Dacă mărarul este prea vechi, uscat sau ofilit, poate strica murăturile. Pe de altă parte, dacă este prea tânăr, planta este prea fragedă și se strică repede, așa că nu va fi potrivită pentru murături.
  • Usturoi. Proaspăt și aromat, adaugă o aromă intensă castraveților.
  • Muștar adaugă o notă picantă și caracter la murături.
  • Frunze și rădăcină de hrean. Este ingredientul care ajută ca legumele să rămână crocante. ‘
  • Frunze de strugure sau de cireș. Acestea adaugă o aromă ușor fructată care poate îmbogăți gustul castraveților.
  • Frunze de stejar. Acestea sunt responsabile pentru aroma ușoară de pământ, iar taninurile pe care le conțin ajută la conservarea naturală a castraveților. De asemenea, acestea inhibă dezvoltarea bacteriilor care ar putea afecta deteriorarea legumelor.

Ce poți pune la murat în afară de castraveți? Alegeți-vă fructele

Ați încercat vreodată să puneți fructe la murat? Unele dintre ele sunt perfecte într-un borcan. Dulceața punctată de gustul acru este literalmente raiul în gură. Fructele fermentate vor oferi papilelor tale gustative o experiență unică, în plus, le poți păstra în acest mod pentru o perioadă lungă de timp. În afară de mere, pere și prune merită să pui la murat căpșuni sau zmeură. Acestea sunt potrivite pentru salate sau deserturi, iar gustul lor dulce-acrișor va surprinde cu siguranță gospodarii. Ananasul este, de asemenea, un fruct excelent pentru murături. Sigilat într-un borcan, nu-și va pierde crocantul, iar aroma sa tropicală se va potrivi perfect cu carnea.

Articole înrudite:

Pun două felii deasupra și răsucesc. Un truc pentru murături crocante și gustoase

Murăturile sunt de domeniul trecutului. Puneți această legumă de sezon într-un borcan și faceți murături ca întotdeauna. Rezultatul vă va tăia respirația