Tangerine cheesecake (nu la cuptor)! O altă rețetă excelentă
Se spune că mâncarea bună întărește relațiile. Așa că de ce să nu planificați o după-amiază de întâlnire cu prietenii sau familia și să pregătiți ceva cu adevărat special? Această prăjitură cu brânză și mandarine fără coacere este perfectă.
Dacă și dumneavoastră aveți o rețetă preferată, postați neapărat despre ea în grupul nostru de Facebook și vizitați grupul , unde veți găsi o mulțime de rețete minunate în fiecare zi.
Cheesecake cu mandarine (nu la cuptor)
De ce vom avea nevoie:
Pentru bază:
- 500 g biscuiți
- 200 g unt
Pentru stratul de cașcaval:
- 800 g caș dulce
- 1 pahar de zahăr (sau după gust)
- un pahar de smântână
- 15 g zahăr vanilat
- 1 portocală
- pulpa a 2 mandarine
- 3 linguri de gelatină
Pentru stratul de mandarine:
- 3 mandarine mari
- 2 linguri de gelatină
- 150-200 ml suc de portocale
Am preparat prăjitura într-o formă rotundă cu diametrul de 28 cm.
Cum se procedează:
1. Pregătiți fundul: puneți biscuiții într-o pungă de plastic și zdrobiți-i.
2. Se amestecă biscuiții cu untul topit și răcit.
3. 4. Întindeți amestecul rezultat uniform pe fundul unei foi de copt tapetate cu hârtie de copt. Apoi presați-o bine cu un pahar.
4. Se pune la frigider.
5. Radeți coaja de portocală pe o răzătoare mică (doar partea portocalie). Stoarceți sucul din portocală.
6. Dizolvați gelatina în jumătate din sucul de portocală și lăsați-o să se hidrateze. Apoi se dizolvă la foc mic sau la baie de apă, având grijă să nu se fiarbă, și se amestecă cu restul de suc de portocale.
7. Puneți dulceața , zahărul pudră, zahărul vanilat și smântâna într-un castron adânc. Se amestecă până când amestecul este neted și omogen.
8. Adăugați coaja rasă de portocală.
9. Îndepărtați coaja, coaja și sâmburii de la mandarine. Tăiați-le în cuburi mici. Adăugați-le în amestecul de brânză și amestecați.
10. Adăugați gelatina amestecată cu sucul de portocale. Se amestecă foarte bine.
11. Scoateți aluatul din frigider și întindeți peste el o lingură din amestecul de brânză. Apoi turnați amestecul de brânză de vaci peste el și întindeți-l uniform. Întoarceți tava de mai multe ori.
12. Puneți tortul în frigider pentru cel puțin 60 de minute, până când se întărește complet.
13. Pregătiți stratul de mandarine: Se curăță pielea, fibrele și sâmburii. Aranjați-le frumos pe suprafața prăjiturii.
14. Dizolvați gelatina în sucul de portocale. Lăsați-o să se hidrateze și apoi dizolvați-o la foc mic sau în baie de apă, dar aveți grijă să nu o fierbeți. Se lasă să se răcească. Se întinde apoi pe suprafața prăjiturii cu o lingură.
15. Introduceți tortul în frigider pentru încă cel puțin 60 de minute, până când stratul de mandarine se întărește complet.
16. Scoateți tortul și așezați-l pe o farfurie.
17. Porționați și serviți cu mare plăcere!
Poftă bună!
De asemenea, vizitați grupul nostru de pe Facebook , unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.