Roșiile suculente, sănătoase, care cresc bine pe tufișuri și care încântă ochiul cu fructele lor înroșite sunt visul multor grădinari. Dar merită să ai la îndemână o rețetă simplă de succes. Un amestec făcut în casă va face ca legumele să crească rapid și va încânta pofta de dulce cu gustul lor dulceag. Nu trebuie decât să udați tufele și să așteptați.

În timp ce roșiile încep să-și schimbe culoarea din verde în tot mai mult roșu, grădinarii își storc mâinile pentru o recoltă generoasă. Acest moment, însă, este ideal pentru a avea grijă de starea și ulterior de gustul legumei. Luați apoi ceainicul și treceți printre tufe.

Cu ce să uzi roșiile pentru a le face dulci? O cale de succes dovedită

Există tot atâtea moduri de a cultiva roșii câte grădinarii există. În timp ce unii aleg să le planteze în grădină, alții preferă să le cultive doar în condiții de seră. Multe alte legume sunt, de asemenea, plantate în ghivece, așezate pe balcon sau pe pervazul unei ferestre. Odată ce răsadurile și-au găsit locul, vine momentul cel mai greu pentru grădinar.

Roșiile trebuie îngrijite cu atenție pentru a le păstra aspectul și gustul bun.. Ele iubesc solul fertil, humic și permeabil și, de asemenea, consumă multă apă. Trebuie să fie udate în fiecare zi în sezonul uscat și trebuie, de asemenea, fertilizate. Cu toate acestea, nici grădinarii experimentați nu se refuză la amestecuri făcute în casă atunci când ajung la nutrienți. Unul în special a fost unul dintre ele a fost favorit, cu faptul că a influențat puternic gustul ulterior al legumelor.

De cât zahăr este nevoie pentru roșii? Se adaugă la apă și la garnituri

Un amestec de zahăr și apă este unul dintre acele substanțe nutritive simple și casnice la care mulți proprietari de plante de tomate ajung. Totuși, pentru ca acesta să funcționeze cu adevărat, trebuie să așteptați momentul potrivit.

Udarea roșiilor cu apă cu zahăr ar trebui să înceapă atunci când pielea fructului începe să devină ușor roșie. Apoi se dizolvă o lingură de zahăr în 500 ml de apă caldă, se amestecă bine și se lasă deoparte. Când soluția s-a răcit, poate fi pusă sub tufișuri – Roșiile trebuie udate în doze mici, nu mai mult de o dată pe lună.

Cum se udă roșiile pentru a le face să înflorească mai bine? Aveți grijă

Cum va funcționa o soluție apoasă de zahăr? Deși zahărul alimentar tradițional nu va fi absorbit direct de rădăcinile plantelor din sol, acesta va permite o mai bună dezvoltare a microorganismelor din sol, care la rândul lor va crește cantitatea de materie organică și va îmbunătăți condițiile pentru dezvoltarea și creșterea sistemului radicular și a părților supraterane ale plantelor.

Cu toate acestea, excesul de cristale dulci poate fi dăunător pentru plante prin creșterea creșterii ciupercilor în substrat și prin epuizarea nutrienților din sol. De asemenea, ele pot atrage furnici și insecte. Prin urmare, este nevoie de prudență atunci când se utilizează îngrășăminte cu zahăr.

De altfel, merită să ne amintim că roșiile au nevoie în primul rând de azot, fosfor și potasiu pentru o creștere sănătoasă. O dată la două săptămâni merită să le hrăniți cu un îngrășământ de casă care să le furnizeze acești nutrienți – cum ar fi cele din coji de banane.

Articole conexe:

De ce roșiile își rup frunzele? Este foarte important. Nu uitați să o faceți în iunie

Cele mai frecvente cauze ale curbării și îngălbenirii frunzelor de roșii. Dacă nu vreți să vă pierdeți planurile, procedați astfel