despre hrană

Cartofi țărănești pentru cei ocupați – prânz gata în câteva minute

Pas cu pas vă prezentăm o rețetă excelentă pentru cartofi țărănești pentru cei ocupați. Pregătirea acestui preparat grozav vă va lua doar câteva minute și va avea ca rezultat un prânz sănătos și delicios, care vă va sătura cu siguranță cu gustul său incredibil de crocant. Nu așteptați nimic și începeți să pregătiți înainte de a fi prea târziu, orice bucătar începător și bucătar o poate face!

Cartofi țărănești pentru cei ocupați

De ce avem nevoie:

Ingrediente:

  • 10 cartofi
  • 2-3 linguri de ulei pentru prăjit
  • 450 g bacon
  • sare – după gust
  • 2 cepe roșii
  • 6 căței de usturoi
  • piper negru măcinat, piper roșu măcinat – după gust

Altele:

  • pătrunjel proaspăt tocat – pentru decorare și presărare
  • smântână

Cum procedăm:

1. se spală și se fierb pe foc într-o oală cu apă timp de 20-25 de minute, apoi se scurg, se curăță de pieliță și se taie în bucăți de mărime medie.

2. Tăiați baconul în bucăți mici – prăjiți-le în puțin ulei, la foc mediu, până se rumenesc.

3. Apoi se condimentează cu sare și se adaugă ceapa roșie tăiată mărunt – se amestecă și apoi se adaugă usturoiul tăiat în jumătate – se amestecă din nou.

4. Se pun cartofii tăiați mărunt într-o tavă de copt, se presară sare, piper negru măcinat și piper roșu măcinat – se amestecă ușor, fără a-i zdrobi prea tare.

5. Adăugați apoi baconul prăjit și ceapa roșie – amestecați ușor.

6. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute la 190°C sau până când se rumenește după bunul plac.

7. După ce s-au copt, serviți-le cu pătrunjel proaspăt tocat și smântână și, cel mai important, cu dragoste și multă savoare.

Prieteni vă dorim să aveți parte de mult bun gust!

Leave a Response