Sfaturi pentru casă

De ani de zile punem produsele de patiserie în congelator. Soacra mea mi-a spus că a fost o greșeală teribilă.

Este un fapt că cei mai mulți dintre noi au obiceiul de a depozita în congelator alimentele pe care nu le consumă imediat. Cu toate acestea, acest obicei nu dă întotdeauna roade, mai ales când vine vorba de produse de patiserie. Imaginați-vă că vă treziți într-o dimineață și vă dați seama că nu aveți pâine. În acest caz, ar trebui să vă îndreptați spre cea pe care o aveți în congelator. Dar este oare chiar o idee bună?

Mucegaiul din produsele de patiserie se formează mult mai repede decât credem.

Produsele de patiserie sunt predispuse la formarea rapidă a mucegaiului, adesea chiar și la 48 de ore după ce au fost coapte. Este posibil ca mucegaiul să nu fie vizibil cu ochiul liber, dar este deja prezent în produsele de panificație. Congelarea pâinii oprește procesul de mucegai. Trebuie să știm cât de veche este pâinea și dacă aceasta conține deja mucegai ascuns. Și ce se întâmplă când punem pâinea caldă în congelator? Acest lucru duce la aburire și, de asemenea, accelerează formarea mucegaiului.

Adevărata problemă este dezghețarea.

Dezghețarea este cea mai mare provocare. Odată ce produsele de patiserie sunt scoase din congelator și lăsate să se dezghețe la temperatura camerei, umiditatea și căldura vor accelera dezvoltarea mucegaiului. Odată decongelate, riscurile pentru sănătate cresc.

Depozitarea în frigider nu este, de asemenea, ideală.

Credeți că este o idee bună să depozitați produsele de panificație în frigider, deoarece temperatura este mai scăzută acolo? Umiditatea din frigider este, de asemenea, dăunătoare pentru produsele de panificație. În plus, există un risc de contaminare din cauza faptului că depozităm multe alte alimente în frigider.

Vă voi spune cum să depozitați corect produsele de panificație.

Cel mai bun mod de a păstra produsele de patiserie este să le consumați cât mai proaspete, imediat ce s-au răcit. Dacă trebuie să le depozitați, lăsați-le să se răcească și înfășurați-le într-o pungă de pânză sau într-o pânză curată și depozitați-le în cămară sau în coșul de pâine. Produsele de patiserie depozitate în acest mod vor rezista mai mult timp și vor rămâne gustoase mai mult timp.

Leave a Response