Stil de viață

O singură privire la un pepene verde și știi că ai cumpărat cel mai dulce și mai proaspăt.

Pepenele roșu este unul dintre cele mai bune fructe pentru vremea caldă, deoarece este uimitor de răcoritor. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să găsești pepenele perfect, mai ales dacă cumperi fructul întreg. Uneori este uscat, neplăcut la gust și pulpa arată ca o ciupercă atunci când îl tai. Există modalități de a evita astfel de neplăceri atunci când faceți cumpărături.

De ce pepenii au un gust atât de bun în zilele călduroase? Sunt compuși în principal din apă, așa că potolesc rapid setea și răcoresc corpul. O felie de pepene roșu rece atunci când căldura se revarsă din cer este întotdeauna o idee bună. Cu toate acestea, doar pepenele perfect poate satisface așteptările noastre. În timp ce este ușor de judecat ce pepene galben arată gustos atunci când este tăiat în jumătăți sau sferturi, atunci când este tăiat întreg situația se complică.

Cumpărați pepeni întregi

De ce merită să cumpărați un pepene întreg? În primul rând, pentru că astfel îl puteți păstra mult mai mult timp. Dacă optați pentru o bucată mai mică, ar trebui să o consumați cât mai repede, deoarece își pierde rapid fermitatea și aroma. De asemenea, nu este recomandat să îl înveliți în folie de aluminiu. Un pepene întreg își va păstra starea bună mult mai mult timp, chiar și timp de câteva săptămâni. Prin urmare, este sigur să îl cumpărați pentru stoc sau în timpul săptămânii pentru weekend. Pe de altă parte, un pepene tăiat în felii trebuie consumat aproape imediat.

Ce pepene verde să alegeți?

Primul lucru la care ne uităm atunci când cumpărăm un pepene verde din magazin este mărimea acestuia. Aceasta are o importanță considerabilă. Pepenii mici sunt adesea încă puțin dulci, în timp ce pepenii mari sunt adesea prea coapte. Prin urmare, este o idee bună să alegeți fructe de dimensiuni medii și apoi să verificați dacă sunt grele. Greutatea indică faptul că au multă carne și vor fi suculenți. Un pepene bun ar trebui să aibă, de asemenea, o aromă ușoară și plăcută, mai ales în partea de jos. Dacă simțiți un miros intens, prea îndulcit sau fermentat, înseamnă că se strică.

O modalitate ușoară de a obține un pepene dulce

Uitați-vă și la pata de pe fundul fructului. Ar trebui să fie galbenă; dacă este albă, pepenele cu siguranță nu este copt. Pata este locul unde pepenele s-a lipit de pământ în timpul coacerii. Cu cât pata este mai galbenă sau portocalie, cu atât pepenele este mai copt. Cei mai buni pepeni au o culoare verde intensă și bogată și o elasticitate fină, care nu este prea moale sau prea tare. Zgârieturile galbene-maronii caracteristice de pe el sunt un semn că fructul este suculent.

În cele din urmă, bateți sau scuturați pepenele. Dacă se aude un sunet adânc, ca un zvâcnet, îl puteți cumpăra. Dacă este liniștit, fructul este necopt. Un alt detaliu care dezvăluie faptul că pepenele nu este gustos este tulpina. Dacă aceasta este încă verde, fructul nu va fi foarte dulce și suculent. Este mai bine să căutați exemplare cu o pată maro în locul unde crește tulpina.

Leave a Response