Stil de viață

Adaugă-l la o salată și metabolismul tău se va accelera. Se vinde peste tot

Nu merită să treci indiferentă pe lângă ele. Nu numai că îmbunătățesc digestia și sunt o bombă de vitamine, dar sunt și anti-îmbătrânire și adaugă o îndrăzneală subtilă salatelor datorită tonurilor lor picante. Nu regreta, le poți mânca la grămadă. Și vorbim despre… frunze de rucola.

Este timpul să închidem distanța față de frunzele verzi. Din păcate, acestea au încă o reputație proastă, poate asociată de mulți cu dietele miraculoase de acum câțiva ani, când salata era determinantă pentru planurile alimentare restrictive. Astăzi, știm că dietele nu prea au de-a face cu înfometarea, iar salata singură merită să fie inclusă în dieta ta pentru că este pur și simplu foarte sănătoasă. Și chiar dacă sunt „doar” frunze verzi, este considerată cea mai sănătoasă legumă din lume. Aceasta include rucola, pe care o puteți cultiva în grădina de acasă și care este excelentă, printre altele, pentru sănătatea intestinelor.

Pentru ce este bună rucola? Proprietățile de sănătate ale legumelor cu frunze verzi

Cercetările publicate în „Nature Chemical Biology” sugerează că legumele cu frunze verzi, inclusiv rucola, conțin sulfoquinovose (SQ), un compus unic de zahăr care are un efect benefic asupra bacteriilor intestinale, stimulându-le să acționeze, îmbunătățind astfel digestia și accelerând metabolismul. Mai mult, consumul regulat de rucola poate reduce cantitatea de bacterii rele responsabile de unele afecțiuni.

Legumele cu frunze verzi, inclusiv rucola, sunt considerate alimente antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că sunt bogate în compuși care pot ajuta la reducerea inflamației cronice. Susan Bowerman, director de educație și formare în nutriție la „Herbalife”, explică pe parade.com că aceste legume sunt bogate în fitonutrienți și betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A atunci când este necesar, precum și în minerale și fibre. și apă. În plus, cercetările științifice confirmă relația dintre consumul regulat de legume cu frunze verzi și longevitate.

De ce mai merită să mănânci rucola în fiecare zi? 100 de grame de frunze verzi acoperă 100 % din necesarul zilnic de vitamina K, 50 % din necesarul de vitamina A și 25 % din necesarul zilnic de vitamina C și acid folic. Rucola are și proprietăți bactericide, iar compușii responsabili pentru această proprietate sunt asociați și cu gustul său picant caracteristic.

Cu ce are rucola cel mai bun gust? Utilizări ale rucola în bucătărie

Rucola, ca multe alte frunze verzi, este perfectă ca bază pentru un pesto îndrăzneț. Cel mai adesea este consumată crudă, ca adaos la salate, sandvișuri, pizza sau cocktailuri de legume și fructe. Rucola are o aromă ușor picantă, astfel încât se potrivește cu multe feluri de mâncare; doar câteva frunze mici sunt suficiente pentru a reîmprospăta și aroma o mâncare.

Rucola poate fi, de asemenea, gătită. Este potrivită pentru prăjire pe termen scurt, de preferință în ulei de măsline sau de rapiță. Preparată în acest fel, se poate servi cu o salată de roșii prăjite sau brânzeturi moi. Dacă vă gândiți la o modalitate simplă de a încorpora rucola în dieta dumneavoastră, adăugați-o, de exemplu, la friptură la sfârșitul prăjirii, puneți-o între o felie și o felie de carne rece sau presărați-o peste supa de roșii (ca și pătrunjelul).

Leave a Response