despre hrană

Rulouri de varză moravă pe o foaie de copt: o rețetă veche de varză, mai bună decât clătitele de cartofi

Astăzi vă vom arăta o rețetă veche de varză, care este mai bună decât clătitele de cartofi. Acestea sunt foarte populare rulouri de varză moravă pe o foaie de copt. Tot ce aveți nevoie este o căpățână de varză, trei ouă și carne afumată. În câteva minute aveți gata un prânz delicios pe care întreaga familie îl va iubi. Haideți să o facem.


De ce vom avea nevoie:

  • 1 kg varză – pre-gătită în apă sărată
  • 3 ouă
  • 5 linguri de lapte integral sau smântână
  • 100 g pesmet – rulouri proaspete sau pâine
  • 250 g carne afumată – umăr fiert sau rulat, afumată Moravia
  • sare și piper
  • floare de nucșoară după gust
  • 3 căței de usturoi
  • 1 ardei tăiat mărunt (opțional)
  • ceapă prăjită până devine aurie
  • 3 linguri de ulei
  • unsoare sau ulei pentru ungerea foii de copt
  • făină grosieră pentru tapetarea foii de copt
  • Opțional: ciuperci și brânză

Cum vom proceda:

1) Scurgeți varza pre-gătită, tocați-o, puneți-o într-un castron. Se prăjește ceapa în ulei.

2) Bateți gălbenușurile în lapte, bateți albușurile în zăpadă. Se toacă carnea afumată, se macină pesmetul de la patiseria veche. Se rade usturoiul .

3) Într-un castron amestecați varza, carnea afumată, pesmetul, maiaua, usturoiul, ceapa prăjită, gălbenușurile de ou cu laptele și condimentați totul cu sare și piper – puteți adăuga în amestec paprika, ciupercile, dar și brânza rasă. La final, se amestecă albușul de ou în zăpadă tare în amestec.

4) Puneți în tava de copt pregătită, întindeți uniform și coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade până când devine auriu.

5) Se servește cu garnitură de cartofi. Se poate consuma și rece cu salată de legume .

TIP: presărați cu brânză înainte de a termina coacerea

Vă dorim un gust bun!

VIDEO GUIDE:

Dacă vă place această rețetă de rulouri de varză moravă, nu uitați să o împărtășiți cu prietenii dvs. De asemenea, puteți vizita rețeta pe

Leave a Response