Noutăți

Perechea inseparabilă de șuncă și brânză: încercați aceste rețete încercate și testate care vor încânta chiar și cel mai delicat palat

O pereche inseparabilă nu doar în bucătăria rece, ci și în cea caldă. Și o combinație care adesea te salvează într-o zi agitată.

Pui cordon bleu

4 porții, 40 minute

4 piepturi de pui mai mici (fără fund și piele)
sare și piper
150 g de brânză bogată în grăsimi
150 g felii de șuncă
50 g făină
2 ouă
100 g pesmet (dacă doriți o schimbare, încercați panko japonez, care este vândut în raioanele de specialitate străine)
4 linguri ulei de canola pentru prăjit

1. Se taie fiecare piept pe lungime și se întinde. De preferință prin folie, tapetați carnea până la o înălțime de aproximativ 0,5 cm. Se condimentează cu sare și piper și se acoperă cu felii de brânză și șuncă. Se pliază înapoi astfel încât să se ascundă în interior cât mai mult din brânză și șuncă.

2. Pregătiți coaja triplă, sărați și piperați ouăle înainte de a le bate. Înainte de a înveli, încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie (adăugați în funcție de necesități și de mărimea tigăii). Treptat, înfăinați carnea în făină, ouă și pesmet. Și se prăjește, pentru a nu supraaglomera tigaia, în uleiul încins, pe ambele părți, până devine aurie, aproximativ 15 minute.

3. Puneți cordon bleu-ul finit într-un cuptor preîncălzit pentru a-l menține cald până când sunteți gata de servire.

Crochete cu șuncă și brânză

20 de bucăți, 1,5 ore + răcire

25 g unt
½ ceapă mică
50 g de făină simplă
250 ml lapte
150 g șuncă tăiată cubulețe
100 g de brânză care se topește bine, cum ar fi cheddar, blackthorn gold sau orice combinație
pătrunjel sau arpagic sau alte ierburi după gust, tocate
1 linguriță muștar
2 lingurițe de frișcă

Pentru acoperire:

2 ouă
150 g de făină simplă
140 g pesmet
ulei pentru prăjit
sosuri preferate pentru servire

1. Se rumenește puțin ceapa în unt, apoi se adaugă făina și se amestecă bine timp de doar o jumătate de minut pentru a obține un roux ușor. Se adaugă treptat laptele și se fierbe încet timp de încă cinci minute, până când amestecul este bine îngroșat și catifelat. Se amestecă toate ingredientele rămase și se continuă să se gătească până când brânza se topește.

2. Se transferă într-un castron, se lasă să se răcească și apoi se pune în frigider, de preferință peste nimic, pentru a permite amestecului să se întărească cât mai mult posibil. 3. Scoateți o lingură, apoi formați o minge sau rulați-o în mâinile umede.

3. Într-un bol, bateți ouăle, pregătiți făina și pesmetul pentru stratul triplu. Rulați cu grijă fiecare bilă în făină, ouă și pesmet și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se congelează bilele finite sau se pun în frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de prăjire.

4. Încălziți uleiul într-un vas adânc la 180 °C și prăjiți treptat bilele în el. Lăsați excesul de grăsime să se scurgă pe un șervețel și serviți.

Quiche cu șuncă și brânză albastră

1 plăcintă, 60 de minute

Pentru aluat:
200 g de făină simplă
1 linguriță de sare
100 g unt
1 ou

Pentru umplutură:
2 linguri de ulei de măsline
100 g șuncă, tocată
1 praz, tăiat mărunt
2 ouă
300 g brânză proaspătă, cum ar fi louine
50 g brânză albastră

1. Făina și sarea se frământă cu mâinile sau într-un robot de bucătărie cu untul pentru a obține un miez, apoi se adaugă ouăle și se formează un aluat coeziv și o minge cât mai repede posibil. Se pune la frigider să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute.

2. Între timp, prăjiți șunca în ulei și adăugați prazul. Se amestecă până se ofilește. Se ia de pe foc și se amestecă cu ouăle și ambele brânzeturi.

3. Scoateți aluatul din frigider, întindeți-l și tapetați cu el o formă de plăcintă. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de 5 minute.

4. Scoateți, puneți umplutura peste aluat și coaceți încă 30 de minute, până se întărește. Scoateți, lăsați să se răcească și apoi serviți.

Apă de colonie de zi grea

8 porții, 1 oră

500 g cotlete
1 ceapă mică
60 g de făină simplă
120 ml lapte
un vârf de cuțit de piper cayenne, nu este necesar
piper și sare
400 g brânză cheddar rasă
220 g șuncă, tăiată cubulețe
2 felii de pâine prăjită

1.

2. Între timp, topiți untul într-un vas mai mare, căliți ceapa în el și apoi adăugați făina. Se amestecă pentru a obține un roux ușor și se adaugă treptat laptele. Se adaugă piperul cayenne, sare și piper și se lasă să fiarbă aproximativ 5 minute. Se adaugă trei sferturi din brânză și se lasă să se topească.

3. Amestecați pastele cu amestecul de brânză și șunca și transferați-le într-un vas de copt. Se fărâmițează pâinea prăjită în pesmet și se amestecă cu restul de brânză și un vârf de cuțit de sare. Se presară amestecul în vasul de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ 30 de minute.

Rulouri de vinete

4 porții, 40 minute

2 vinete (pentru 12 felii)
500 g ricotta
500 g mozzarella
3 linguri de parmezan
200 g felii de șuncă sau șuncă uscată
1 albuș de ou
600 g sos de roșii gata preparat sau passata
pâine albă proaspătă, sau orice altceva puteți, pentru servire

1. Feliile de vinete se prăjesc uscat într-o tigaie timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, până se înmoaie și sunt gata să se întoarcă. Între timp, se amestecă ricotta cu parmezanul, 150 g mozzarella rasă și albușul de ou, se condimentează cu sare și piper și se lasă deoparte.

2. Se usucă feliile de vinete pe un șervet de hârtie și se lasă să se răcească. Se pun aproximativ 2 lingurițe din amestecul de brânză pe fiecare felie și se întinde. Se pune deasupra o felie de șuncă și se răsucește. Se pune puțin sos de roșii în vasul de copt și se aranjează rulourile de parmezan în el. Se acoperă cu sosul rămas și se rade mozzarella rămasă deasupra. Coaceți timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C, până când brânza se topește și se rumenește. Se servește cu salată sau pâine proaspătă.

Sfat suplimentar – ketchup făcut în casă

Este minunat pe pâine prăjită, pe paste sau chiar pentru a înmuia crochete cu șuncă și brânză. Iar cel mai ușor este cel de la cuptor.

Tăiați 1 kg de roșii în bucăți mai mari, adăugați 2 cepe, 2 ardei, ½ măr dulce mai puțin și puneți totul într-un vas mai adânc pentru cuptor. Adăugați 110 g de zahăr (sau alt îndulcitor), 30 ml oțet, 1 frunză de dafin, 3 cuișoare, 3 bile de condimente, 2 lingurițe de paprika dulce (sau iute dacă vă place). Se amestecă și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 °C. Coaceți timp de aproximativ 1 oră, apoi transferați amestecul într-un blender puternic și amestecați bine. Se transferă într-o strecurătoare, se strecoară și, dacă amestecul este prea subțire, se lasă în cratiță pentru a se îngroșa în continuare, după cum vă place. Se toarnă în borcane cât este încă fierbinte și se pune ketchupul la borcan sau la frigider.

Articole conexe

Sursa: recipe magazine

Leave a Response