Stil de viață

Oamenii din întreaga lume încetează să mai mănânce avocado în masă. Cunoaștem motivul

Avocado, deși este un fruct apreciat pentru beneficiile sale pentru sănătate, are o latură întunecată. Această specie consumă multe resurse, iar cultivarea sa are un impact negativ asupra mediului. În plus, pentru mulți oameni, în spatele producției de avocado se află o dramă și chiar activitatea cartelurilor de droguri.

Puține alimente au obținut un succes atât de spectaculos precum avocado, un fruct care provine de la un copac veșnic verde din Mexic. Cu toate acestea, în ciuda popularității sale, din ce în ce mai mulți oameni și restaurante, în special în Europa de Vest, aleg să renunțe la el. De ce se întâmplă acest lucru?

Avocado nu. De ce renunță oamenii la consumul de avocado?

În ciuda numeroaselor beneficii ale avocado, consumul lor este controversat. Există chiar și o mișcare numită „avocadon’t” ai cărei membri sunt împotriva consumului acestui fruct. Acest lucru se datorează trecutului înfricoșător al cultivării sale.

Cele mai mari probleme se referă la avocado din Mexic și Chile, care sunt cei mai mari producători de acest fruct din lume. Pe măsură ce cererea de avocado crește, crește și interesul pentru cultivarea lor. Pentru a satisface cererea globală, pădurile sunt distruse și înlocuite cu plantații de avocado. Acest lucru duce la degradarea habitatului animalelor și la eroziunea solului. În plus, la cultivare se folosesc cantități mari de pesticide, care se infiltrează în sol, aer și apă și afectează negativ fauna și flora, precum și sănătatea agricultorilor și a locuitorilor din zonele înconjurătoare.

În ultimii ani, cultivarea avocado a devenit mai profitabilă decât cultivarea coca. Vconsecință, multe plantații de avocado din Mexic au fost preluate de cartelurile de droguri, ceea ce a contribuit la numeroase victime (inclusiv decese) în rândul fermierilor care au refuzat să se supună noilor proprietari. Condițiile de muncă de pe aceste plantații sunt adesea comparate cu sclavia.

Dispute privind cultivarea avocado

Cultivarea avocado este foarte consumatoare de resurse. Pentru a produce 1 kg de avocado este sunt necesari până la 600 de litri de apă, în timp ce 1 litru este suficient pentru a produce 1 kg de mere. Prin urmare, creșterea numărului de plantații de avocado duce la epuizarea resurselor naturale de apă, ceea ce este deosebit de evident în Chile.

Prin urmare, este recomandabil să se acorde o atenție deosebită originii fructului la cumpărare. Ar trebui să alegeți avocado din Spania sau Israel și să evitați avocado din Chile și Mexic. De asemenea, puteți căuta produse cu eticheta „Comerț echitabil”.

Leave a Response