despre hrană

Bacon murat excelent cu usturoi – în două saramuri diferite!

Șunca murată grozavă cu usturoi este o delicatesă care va fi pe placul tuturor iubitorilor de arome puternice. Această rețetă oferă două saramuri diferite pentru a da slăninii un caracter și o profunzime unice. Prepararea este ușoară și rezultatul merită – un acompaniament perfect pentru micul dejun, sandvișuri sau ca aperitiv pentru o reuniune de seară. Încercați ambele saramuri și găsiți modul preferat de a vă bucura de această delicatesă.

De asemenea, vizitați grupul nostru de pe Facebook , unde veți găsi în fiecare zi sfaturi excelente pentru mâncăruri savuroase.


Șuncă murată cu usturoi în două saramuri diferite

De ce vom avea nevoie:

  • 1,5 kg bacon sau burtă de porc
  • usturoi – după gust

Puneți câte o crenguță de mărar și pătrunjel (opțional) în fiecare borcan.

Pentru prima infuzie:

  • 1 litru de apă
  • 100 g sare grunjoasă
  • 3 frunze de dafin
  • 15 boabe de piper negru
  • 6 boabe de ienupăr
  • 1 linguriță de mirodenii pentru țepușe

Pentru a doua saramură:

  • 1 litru de apă
  • 100 g sare grunjoasă

Cum să procedați:

1. Spălați și uscați slănina sau burta de porc cu prosoape de hârtie. Tăiați-o în bucăți care pot fi ușor puse într-un borcan.

2. Mai întâi, pregătiți saramura: Turnați apă într-o oală și adăugați sare, boabe de piper negru, ienupăr, frunze de dafin și ardei iute la țepușă și amestecați.

3. Fierbeți saramura timp de 3-4 minute de la fierbere și lăsați să se răcească.

4. Puneți crenguțele de mărar și pătrunjelul în borcane curate.

5. Adăugați bucățile de bacon, aranjați-le compact și presărați-le cu feliile de usturoi.

6. Turnați saramura în borcane și umpleți-le complet și adăugați și frunzele de dafin în borcane.

7. Acoperiți borcanele cu capace și lăsați slănina la maturat la temperatura camerei timp de 2 zile.

8. Se scurge saramura din borcane.

9. Pregătiți a doua saramură: Se dizolvă sarea în apă și se fierbe soluția rezultată timp de 2-3 minute de la fierbere și se lasă să se răcească complet.

10. Turnați saramura în borcane și acoperiți-le cu capace.

11. Puneți borcanele în frigider și lăsați slănina să se învechească timp de încă 3 zile.

12. Scoateți baconul din saramură și uscați-l cu prosoape de hârtie.

13. Tăiați-l în felii și serviți-l cu mare plăcere!

14. Păstrați slănina sărată în congelator învelită în folie de aluminiu.

Poftă bună!

Dacă și voi aveți o rețetă preferată, nu uitați să ne spuneți despre ea în grupul nostru de pe Facebook și să vizitați grupul , unde veți găsi zilnic o mulțime de rețete excelente.


Leave a Response