despre hrană

Tort neobișnuit de fructe cu prune și caise și cremă de cremă

Prăjitura neobișnuită de fructe cu prune uscate și caise și cremă de smântână este o delicatesă excepțională care va încânta orice iubitor de deserturi. Combinația de fructe uscate dulci cu cremă delicată de smântână creează o armonie gustativă unică. Răsfățați-vă cu acest tort delicios și bucurați-vă de un moment de plăcere dulce.

De asemenea, vizitați grupul nostru de Facebook , unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Tort de fructe cu prune și caise și cremă de smântână

De ce vom avea nevoie:

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 300 g zahăr
  • 500 g smântână
  • 840 g făină (6 căni)
  • 4 lingurițe praf de copt

Pentru umplutură:

  • 300 g prune uscate
  • 300 g stafide
  • 300 g caise uscate
  • 3 linguri zahăr

Pentru cremă:

  • 1 kg smântână (4 pahare)
  • 350 g zahăr

Pentru decorare:

  • miez de nucă și ciocolată

Cum vom proceda:

1. Pregătiți aluatul: Într-un bol adânc, adăugați ouăle și zahărul. Amestecați-le cu un tel până obțineți un amestec omogen și spumos. Apoi încorporați smântâna.

2. Începeți să adăugați praful de copt și făina cernută direct în castron (în mai multe etape) și frământați aluatul. Mai întâi amestecați aluatul cu o spatulă, apoi frământați-l cu mâinile. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider timp de 1 oră.

3. Pregătiți umplutura. Lăsați-le la înmuiat timp de 10 minute.

4. Apoi tăiați caisele în bucăți mici cu foarfeca, adăugați-le în bolul unui robot de bucătărie împreună cu o lingură de zahăr și măcinați-le. Faceți același lucru cu stafidele și prunele.

5. Scoateți aluatul din frigider, împărțiți-l în șase părți egale și modelați-le în bile.

6. Luați o bilă de aluat, așezați-o pe o pungă de plastic sau pe hârtie de copt, aplatizați-o puțin cu degetele, apoi acoperiți-o cu o altă pungă/hârtie și rulați-o într-o foaie subțire dreptunghiulară folosind un cilindru de rulare.

7. Împărțiți fiecare amestec de fructe uscate în două părți.

8. Întinde o parte din caisele măcinate pe întreaga suprafață a foii de aluat și rulează-le. Transferă-le pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt. 9. Apoi, rulați toate bilele de aluat în rulouri, astfel. Veți obține două rulouri pentru fiecare umplutură.

9. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180 °C și coaceți rulourile timp de 20-30 de minute.

10. Scoateți-le din cuptor, lăsați-le să se răcească puțin și tăiați-le în felii de aproximativ 3 cm grosime. Așezați-le pe o farfurie.

11. Prepararea smântânii: Se adaugă smântâna și zahărul într-un castron adânc și se bat cu mixerul până la omogenizare.

12. Asamblați tortul. Ungeți baza cu puțină cremă, apoi adăugați un strat de rulouri feliate așezate unul lângă altul. Ungeți-le bine cu cremă, apoi adăugați un alt strat de rulouri acoperite cu cremă.

13. Lăsați prăjitura să se înmoaie la temperatura camerei timp de 2 ore, apoi puneți-o în frigider și lăsați-o să se odihnească peste noapte.

14. Scoateți tortul din frigider, desprindeți inelul și folia. Periați marginile cu puțină cremă și decorați după dorință. Noi am folosit nuci tocate mărunt și ciocolată topită.

15. Tăiați deliciul rezultat în felii și serviți cu mare bucurie și mândrie, pentru că arată și are un gust uimitor!

Poftă bună!

Dacă și voi aveți o rețetă preferată, nu uitați să ne spuneți despre ea în grupul nostru de pe Facebook și, de asemenea, vizitați grupul , unde veți găsi zilnic o mulțime de rețete excelente.


Leave a Response