Stil de viață

Frecați carnea cu asta și rămâne fragedă, ca la un restaurant de lux

Uneori se întâmplă să cumpărăm carne care este tare indiferent de cât timp o gătim sau o fierbeți. Pur și simplu nu se înmoaie, chiar dacă, practic, este deja ruptă în fibre, care, din păcate, sunt încă dure. Pur și simplu nu putem vedea în carne, iar gustul acesteia este uneori o loterie.

Stropiți-le cu sifon

Din fericire, există gadgeturi care pot frăgezi chiar și cărnurile dure. Și, desigur, le puteți folosi ca măsură preventivă pentru a face din prânzul dvs. o experiență gastronomică pentru toți cei implicați. Astfel încât felia de pe farfurie să nu se transforme într-o ciupercă tare și dură pe care să o mestece mesele.

Deci, cum obțineți mușcături suculente care se topesc pe limbă? Presărați-le cu bicarbonat de sodiu și lăsați-le să stea o vreme. Apoi spălați carnea și asezonați-o cu sare și piper ca de obicei. Cu toate acestea, puteți adăuga sifon la carnea tocată dacă aveți de gând să coaceți chiftele sau să prăjiți chifteluțe. În acest caz, desigur, nu îl puteți spăla, ci doar îl lăsați în carne. Aceasta va fi foarte suculentă și aveți nevoie doar de ½ linguriță de sifon pentru 1 kg de carne tocată.

Dați-i un gust acru

Orice lucru acru pe care îl pui în carne o va îmblânzi și pe aceasta. Duritatea fibrelor cărnii este afectată de acizii ușori, care pot pătrunde în mușchi. Îl puteți freca oțet, lămâie, muștar sau vin. Cu toate acestea, dacă aceste ingrediente nu sunt potrivite pentru rețeta dumneavoastră, spălați-le înainte de preparare.

Puteți marina feliile într-o marinată care conține diverse ierburi și condimente pentru a le înmuia. Aceste arome vor pătrunde apoi frumos în carne. Cu toate acestea, ar trebui să conțină întotdeauna ceva acru. De exemplu, muștar sau kefir.

Dacă doriți să fierbeți carnea cu roșii, puteți fi siguri că va fi fragedă și suculentă chiar și fără procedurile anterioare. De asemenea, roșiile conțin o aciditate ușoară.

Dacă aveți de gând să prăjiți fripturile, adăugați nu numai sare, ci și puțin muștar sau kefir în oul care vine cu triplu strat. Atunci se vor topi pur și simplu.

Dacă vă place ficatul, fie el de vită sau de porc, lăsați-l acoperit cu muștar sau kefir să se odihnească în frigider peste noapte. Ambele sunt excelente pentru îndepărtarea mirosului lor specific și pentru a lăsa doar carne curată și fragedă.

Nu vă fie teamă să marinați carnea în produse acide, acest lucru nu va face decât să-i avantajeze aroma. Și nu va trebui niciodată să simțiți dezamăgirea că, în ciuda banilor și a muncii depuse, prânzul dvs. nu a ieșit pe placul dvs.

Leave a Response