despre hrană

Prăjituri de cafea cu nuci care se topesc literalmente în gură: aluatul ideal de smântână

Pregătiți biscuiți cu nuci uimitor de moi pentru cafea, al căror aluat este incredibil de moale și fraged datorită smântânii. Aceste biscuiți sunt acompaniamentul perfect pentru o după-amiază de relaxare cu o ceașcă de cafea preferată.

De ce vom avea nevoie:

Pentru aluat:

  • 1 ou mic
  • 70 g smântână sau iaurt natural
  • 70 g zahăr granulat
  • 100 g unt
  • 45 ml ulei de floarea soarelui
  • 40 g amidon de porumb
  • Aproximativ 280 g de făină simplă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 1 pachet de zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 2-3 mere (400 – 500 g)
  • 70 g nuci, măcinate sau tocate mărunt
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)

Următorul:

  • Zahăr pudră pentru presărat

Cum să procedați:

1) Pregătirea aluatului: Într-un bol adânc, amestecați untul înmuiat, uleiul, zaharurile, un vârf de sare, oul și smântâna sau iaurtul. Bateți până la omogenizare. Se adaugă treptat făina cu praful de copt și amidonul de porumb. Se amestecă până se formează un aluat neted, neaderent. Se înfășoară în folie de plastic și se dă la frigider timp de 30-60 de minute.

2) Pregătirea umpluturii: Se amestecă merele rase cu zahărul și se fierb într-o tigaie până când lichidul se evaporă. Se adaugă nucile și scorțișoara, se mai fierb un minut. Se lasă să se răcească.

3) Se modelează fursecurile: Se decupează rondele din aluatul întins, se pune umplutura în centrul fiecăreia și se îndoaie marginile peste umplutură. Coaceți pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt la 170 °C timp de aproximativ 10-15 minute.

4) Finisează: Lăsați fursecurile să se răcească complet, apoi presărați-le cu zahăr pudră.

Încercați și:

Concluzii

Aceste fursecuri cu nuci vor face orice după-amiază de cafea mai plăcută. Datorită preparării lor simple și gustului delicios, vor deveni rapid deliciul dvs. preferat.

Leave a Response