Stil de viață

Un motiv important pentru care ar trebui să mâncați usturoi în mod regulat

S-a scris mult despre beneficiile pentru sănătate ale usturoiului, dar se pare că există chiar mai multe. Noile rapoarte ale oamenilor de știință publicate în revista Nutrients sunt promițătoare.

Conform rezultatelor unei revizuiri a studiilor efectuate de cercetătorii de la Universitatea Southeast și Universitatea Xizang Minzu din China, adăugarea regulată de usturoi în dietă ajută la menținerea unor niveluri normale de zahăr și colesterol în sânge.

Oamenii de știință descoperă noi proprietăți ale usturoiului

Glucoza și lipidele sunt substanțe nutritive esențiale pentru organism. Ele sunt o sursă de energie și stau la baza multor elemente de construcție diferite. Cu toate acestea, ele pot crește riscul de probleme de sănătate atunci când sunt consumate în exces. Mulți factori diferiți influențează nivelurile mai ridicate de zahăr și grăsimi din organism, inclusiv consumul de alcool sau lipsa de activitate fizică.

Cercetătorii raportează că, la persoanele sănătoase, metabolismul glucozei și al lipidelor este precis reglementat, în timp ce perturbările metabolismului acestor compuși pot duce la multe boli cronice, inclusiv ateroscleroză, diabet și steatoză hepatică.

Conform studiilor colectate cu Usturoiul este asociat cu reglarea lipidelor din sânge și a nivelului de glucoză. Acest lucru a fost confirmat de o echipă de cercetători de la Universitatea Southeast și Universitatea Xizang Minzu din China, observând că persoanele care au inclus usturoiul în dieta lor aveau, printre altele, niveluri mai scăzute de glucoză din sânge și mai mult colesterol „bun” și mai puțin colesterol „rău” și niveluri mai scăzute de colesterol total.

Usturoiul leacul pentru toate relele?

Cercetătorii adaugă că datele nu sunt suficient de cuprinzătoare pentru a concluziona în mod concludent că simpla mestecare a mai mult usturoi este suficientă pentru a reduce în mod direct riscul de boli de inimă. Cu toate acestea, rezultatele revizuirii sugerează cu tărie că usturoiul poate fi o modalitate plăcută de a controla nivelurile de glucoză și lipide.

Se crede că aceste proprietăți ale usturoiului sunt mediate de compușii activi prezenți în usturoi, care susțin organismul în mai multe moduri, inclusiv reducerea stresului oxidativ. În plus, usturoiul conține un compus antioxidant numit alliin, care are un efect pozitiv asupra nivelului de glucoză și lipide din sânge, precum și asupra microbiomului intestinal.

Leave a Response