Noutăți

O delicatesă croată pe care trebuie să o încercați: Puteți prepara cu ușurință Komiška pogača acasă

Aduceți acasă atmosfera de vacanță din Croația și uimiți acasă cu o specialitate locală tipică numită Komikška pogača. Cu siguranță veți fi un succes.

Împrospătează-ți repertoriul obișnuit de rețete cu una nouă care va fi cu siguranță una dintre preferatele tale. Aceasta este o delicatesă perfectă care aparține mâncărurilor croate tipice. Nu numai că are un gust absolut delicios, dar este și foarte simplu de preparat.

Cum să preparați acasă un clasic croat numit Komiška pogača? Consultați acest videoclip YouTube de pe Lidl Hrvatska:

Sursă.

Clasici croați

Mâncărurile tipice și tradiționale din această regiune au fost întotdeauna preparate cu ingrediente proaspete furnizate de natura locală. Acestea includ pește, fructe de mare, legume, ierburi sălbatice, ulei de măsline și vin din podgoriile din Hvar.

Aceste mâncăruri sunt preparate și astăzi și sunt lipsite de arome chimice și de alți aditivi inutili de această natură. Și includ delicioasa Komiška pogača. Despre ce este vorba?

Plăcintă sărată

Komiška pogača este o plăcintă croată sărată plină de ceapă suculentă, roșii și pește sărat. Își are originea pe insula Vis, dar astăzi o puteți găsi peste tot în Croația. Versiunea tradițională este umplută cu ceapă, roșii și hamsii, dar există multe variante cu capere, măsline, usturoi, ierburi și alte ingrediente.

Inițial era preparată rotund și umplută cu ceapă și hamsii rumenite, care erau un ingredient disponibil în mod obișnuit în toate gospodăriile de pescari.

Plăcinta se tăia în triunghiuri și se servea de obicei ca fel principal la prânz sau cină, sau se servea cu marenda. De-a lungul timpului, locuitorii din orașul vecin Komiza au modificat plăcinta într-o formă dreptunghiulară și au adăugat deasupra roșii fierte.

Ce vă trebuie

Se prepară 800 g de făină simplă, 500 – 600 ml de apă călduță, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de sare și 1 plic de drojdie uscată. Pentru umplutură veți avea nevoie de ulei de măsline, 6-7 cepe, 2 linguri de conchervata din conservă, care poate fi înlocuită cu roșii tocate din conservă sau pastă de tomate, 10-15 hamsii, dar puteți folosi și hamsii sau ton din conservă.

Comish pogacha

Amestecați ingredientele de mai sus și faceți un aluat clasic de drojdie. Îl puteți face manual sau într-un robot de bucătărie, dar puteți apela și la un brutar de casă. Rezultatul trebuie să fie un aluat moale, elastic, care se întinde bine și nu se lipește. Puneți-l într-un castron și lăsați-l să crească într-un loc cald.

Pregătirea umpluturii

Între timp, pregătiți umplutura. Sotați ceapa crudă pe care ați tăiat-o în prealabil în jumătăți de rondele în ulei de măsline. În momentul în care devine maro și moale, adăugați roșiile din conservă sau altfel preparate și lăsați-le să se combine cu ceapa. Nu sărați umplutura, aceasta tinde să fie deja sărată cu conchilia și veți adăuga mai mult pește sărat. În cele din urmă, lăsați umplutura să se răcească complet.

Prelucrarea aluatului

Se șterge cu ulei de măsline o tavă de copt clasică mai adâncă. Împărțiți aluatul crescut în 2 părți, una mai mare și una mai mică. Întindeți-o pe cea mai mare într-o foaie pentru a tapeta fundul formei. Lăsați marginile aluatului puțin mai sus, astfel încât umplutura să fie mărginită și tăiați părțile care ies în afară.

Întindeți apoi umplutura uniform pe aluat și acoperiți întreaga suprafață cu hamsii tăiate în bucăți mai mici. Întindeți apoi cealaltă parte a aluatului și acoperiți-o cu umplutura. Se îndepărtează din nou excesul de aluat și se unesc marginile cu partea de jos a aluatului.

Etape de coacere

Ungeți întreaga suprafață a aluatului cu ulei de măsline și înțepați întreaga suprafață cu o furculiță, acest lucru va permite aburului să iasă. Coaceți plăcinta timp de aproximativ 40 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Serviți-o atât caldă, cât și rece și este excelent asortată cu un vin roșu bun și gustos.

Articole conexe

Surse: www.toprecepty.cz, www.croatiaweek.com, www.croatia.hr

Leave a Response