Noutăți

Oamenii de știință numesc 6 alimente care protejează împotriva atacurilor de cord

Inima este un organ important. Dacă vrei să o menții în formă, include aceste alimente în dieta ta…

Conform statisticilor, aproximativ 51% dintre cehi mor din cauza bolilor de inimă și ale vaselor de sânge. Dacă nu vreți să fiți printre ei, ar trebui să mizați pe prevenție. Potrivit experților, aceasta este legată de alimentație. Experții recomandă evitarea alimentelor prelucrate industrial, cum ar fi supele instant, batoanele de pește sau batoanele de ciocolată.

Orice alimente prăjite care conțin grăsimi saturate, care înfundă vasele de sânge și provoacă obezitate, ar trebui, de asemenea, să fie tabu. Dacă genele dumneavoastră vă predispun la boli de inimă, ar trebui, de asemenea, să sărați mai puțin. Acest lucru se datorează faptului că un consum mai mare de sodiu determină creșterea tensiunii arteriale și, prin urmare, un risc mai mare de atac de cord. Așadar, ce alimente ar trebui să fie în dieta ta?

Autorul videoclipului Medianaz vă sfătuiește cu privire la zece alimente pentru o inimă sănătoasă. Mai multe pe YouTube.com.

Sursă.

Frunze verzi

Deși este un „peeling” pentru câteva coroane, este de mare importanță pentru inima ta. Spanacul, varza și toate tipurile de salate sunt pline de vitamine, minerale și conțin, de asemenea, vitamina K, care este un „protector” natural pentru vasele dvs. de sânge.

Efectele lăudabile ale frunzelor verzi sunt menționate și într-un studiu științific realizat în 2014 pe 29.000 de femei italiene. Potrivit acestuia, consumatoarele de salate aveau un risc mai scăzut de boli de inimă decât femeile care mâncau „normal”.

Avocado

Această „pară verde” conține grăsimi sănătoase care scad nivelul colesterolului din sânge și, prin urmare, reduc la minimum riscul de boli de inimă. Un alt beneficiu al avocado-urilor este că acestea conțin cantități mari de potasiu (975 miligrame), care susține funcționarea sănătoasă a inimii.

Așadar, bucurați-vă de avocado ca parte a unei salate sau ca o formă de „tartinabil” pe pâine prăjită. Doar decojiți, zdrobiți și amestecați cu suc de lămâie și un vârf de sare. Așezați amestecul deasupra pâinii prăjite și aveți o gustare excelentă.

Pește gras

Se spune că toată lumea ar trebui să mănânce cel puțin un pește pe săptămână. Dacă ezitați cu privire la ce fel, optați pentru somon, sardine, macrou sau ton, care conțin mai multă grăsime și, prin urmare, un procent mai mare de acizi grași omega-3.

Se știe că aceștia ajută la scăderea tensiunii arteriale și afectează, de asemenea, sănătatea ochilor și a creierului. Deoarece acizii grași omega-3 nu sunt produși de organism în sine, aceștia trebuie să fie furnizați în alimente. Nu-i uitați!

Roșiile

Acestea sunt pline de licopen, colorant natural, care are proprietăți antioxidante și ajută la reducerea inflamației în organism. În plus, cercetările științifice au arătat că nivelurile scăzute de licopen din organism sunt legate de accident vascular cerebral și infarct miocardic. Așadar, mâncați roșii din abundență. Ele vă vor reîmprospăta și energiza vara.

Nucile

Acestea conțin fibre, minerale (magneziu, mangan sau cupru) și vitamine B, care au un mare efect asupra inimii. Acest cocktail de nutrienți ajută, de asemenea, la îmbunătățirea psihicului și funcționează ca un remediu natural împotriva depresiei și anxietății. În plus față de nuci, semințele de chia, in sau cânepă sunt, de asemenea, bune pentru inimă. Includeți-le în oricare dintre salatele dvs. de legume.

Articole conexe

Surse: www.gsklub.cz, www.bezhladoveni.cz

Leave a Response