Noutăți

Ce să presari pe găluștele cu fructe? Uitați de brânza de vaci, au un gust mult mai bun cu acest stropișor

Ești și tu una dintre acele persoane care adoră găluștele cu fructe? Ca să le poți avea de fiecare dată puțin diferite, îți spunem ce să presari pe ele.

Găluștele cu fructe sunt un deliciu popular iubit nu doar de copii, ci și de adulți. Acestea sunt făcute din diferite tipuri de aluat, cel mai adesea din aluat de drojdie, aluat bătut, de cartofi și de brânză de vaci. Alegerea aluatului depinde de obicei de umplutura aleasă și de ingredientele disponibile la momentul respectiv.

Găluștele pot fi umplute nu numai cu fructe, ci și cu alte ingrediente, în funcție de gusturile dumneavoastră. Și același lucru este valabil și pentru stropiri sau orice fel de toppinguri. Astfel, puteți pregăti găluștele cu fructe diferit de fiecare dată și le puteți savura în multe variante interesante.

Cum să preparați găluște de fructe cu brânză, acoperite cu pesmet dulce prăjit? Urmăriți acest videoclip YouTube pe canalul JustCook-cz:

Sursă.

Procesarea culturilor sezoniere

Umpleți găluștele de preferință cu fructe care tocmai s-au copt. La începutul verii, folosiți nu numai căpșuni, ci și cireșe, mirabelle, mere de vară, prune, afine, caise și piersici. La sfârșitul verii și începutul toamnei este momentul pentru pere și prune.

Întotdeauna este mai bine să folosiți fructe proaspete, dar acestea pot fi folosite și ca fructe congelate, unde trebuie să fie învelite în aluat imediat ce ies din congelator. Dacă aveți fructe de compot, întotdeauna scurgeți-le mai întâi într-o sită și acoperiți-le ușor cu făină grosieră înainte de a le înveli în aluat. Acest lucru va menține aluatul umed și compact.

Clasicul este unt, brânză de vaci și zahăr

Este adevărat că găluștele cu fructe presărate cu zahăr, brânză de vaci rasă și acoperite cu unt topit au un gust divin! Dar credeți-mă, puteți duce găluștele cu fructe la alte arome uimitoare cu alte stropiri și toppinguri interesante. Nu vă fie teamă să experimentați!

Ce să presari pe găluștele dulci

Găluștele pot fi presărate și cu scorțișoară măcinată, cacao sau pesmet prăjit. Nuca de cocos măcinată sau nucile zdrobite sunt, de asemenea, excelente. De exemplu, semințele de mac măcinate merg perfect cu găluștele umplute cu pere sau prune. De asemenea, puteți îndulci mâncarea cu miere în loc de zahăr.

Ce să presărați pe găluște

Pentru găluștele de vară cu fructe, multor oameni le place brânza de vaci tare rasă, zahărul pudră și untul topit.

Toppinguri și sosuri

În loc de un strop de brânză de vaci tare, puteți acoperi găluștele cu brânză de vaci moale, smântână sau frișcă. De asemenea, puteți folosi o varietate de sosuri de fructe, care pot fi făcute din fructe proaspete, congelate și conservate. Gătiți-le cu o bucată de unt și îngroșați-le cu puțină făină sau cremă. O rețetă foarte populară este, de exemplu, jaggery, care se face din afine în acest fel. Găluștele pot fi, de asemenea, acoperite cu caramel proaspăt făcut în casă sau cu glazură de ciocolată.

Articole conexe

Surse: www.toprecepty.cz, www.fresh.iprima.cz, www.toprecepty.cz

Leave a Response