Supa de dovlecei este un vis în farfurie. Este fragedă, cremoasă și delicioasă. Un alt avantaj este rapiditatea și ușurința de preparare. Cum se prepară crema de dovlecei? Aceasta este, probabil, cea mai ușoară rețetă pentru cină.

Supa de dovlecei este probabil una dintre cele mai bune mese pe care le putem face vara. Desigur, putem cumpăra dovlecei pe tot parcursul anului în supermarketuri și în magazinele alimentare locale, dar vara sunt cei mai gustoși iar astăzi vă vom arăta cum să preparați o supă de dovlecei care pur și simplu vă va uimi prin gustul ei. Nu te deplasa fără brânză feta.

Supă de dovlecei. E cea mai bună vara

Ingrediente:

  • aprox. 700 g de dovlecei tineri,
  • 1 litru de bulion sau bulion ușor,
  • 1 ceapă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 100 g brânză feta,
  • puțină smântână dulce,
  • sare, piper, puțin praf de curry și ardei iute,
  • pâine prăjită sau mazăre în foi pentru a servi.

Cea mai bună supă de dovlecei. Cum se prepară:

  1. Pregătește o cratiță și topește în ea două linguri de unt. Apoi adăugați ceapa tăiată cubulețe. Se prăjește până când devine transparentă.
  2. Când ceapa este translucidă, se adaugă usturoiul și se sotează timp de un minut pentru a elibera aroma. Apoi adăugați dovleceii spălați și tăiați în cubulețe.
  3. Se prăjește totul timp de aproximativ 5-7 minute, apoi se reduce focul, se adaugă bulionul și brânza sfărâmată. Gătiți timp de aproximativ 20 de minute, până când dovlecelul este moale.
  4. Adăugați smântâna (aproximativ 1/3 ceașcă) în supă și amestecați totul cu un blender cu băț până când devine neted și uniform.
  5. Condimentați supa cu condimente după gust și gătiți încă 5 minute. Se servește cu crutoane sau bile de backerbsen.

Articole înrudite:

Am mâncat-o la o nuntă și a fost mai bună decât bulionul. Am îmbogățit o supă cremă albă de legume cu un condiment

O supă cremă de roșii care le întrece pe celelalte. Are cel mai bun gust cu acest tip de legume