Nu există nicio îndoială că mesele ușoare, bogate în fructe, legume și garnituri colorate, se savurează cel mai bine în zilele fierbinți de vară. Salata grecească este perfectă pentru cină, prânz sau ca aperitiv la un grătar. Am învățat rețeta originală în timpul vacanței mele în Corfu, anul trecut – prietenosul proprietar al hotelului m-a sfătuit să o fac cu doar patru legume.

Sărbătorile se apropie cu pași repezi și la fel și bucătăria. În această perioadă a anului, supele încălzitoare și mâncărurile greu digerabile trec în plan secundar, iar consumul de carne este adesea limitat la mâncăruri la grătar. O salată grecească este, prin urmare, o idee ideală pentru o masă ușoară care nu numai că are gustul unei vacanțe pe o insulă paradisiacă, dar oferă și o serie de vitamine și minerale valoroase.

Am făcut cunoștință cu această salată grecească în timpul unei vacanțe. Secretul gustului mi-a fost dezvăluit de o gazdă din Corfu

Salatele sunt o parte inutilă a dietei pentru mulți, în timp ce pentru alții sunt o delicatesă fără de care nu își pot imagina o zi. Ambele grupuri, însă, ar trebui să guste din buchetul colorat în timp ce se bucură de această rețetă cea mai ușoară de sub soare. Este, bineînțeles, o salată grecească căreia nimeni nu-i poate rezista – datorită roșiilor suculente, a măslinelor aromate și a unui dressing ușor care se potrivește perfect cu produsele lactate și cu legumele.

După cum mi-a dezvăluit gazda mea din Corfu, baza salatei grecești este feta de cea mai bună calitate. De asemenea, brânza trebuie să fie bucăți și nu, așa cum se întâmplă în multe case și restaurante, tăiată în cuburi mici. În fundal se află legumele – veți avea nevoie de roșii dulci, castraveți verzi, ceapă roșie și măsline. Completați totul cu ulei grecesc, un strop de oregano și obligatoriu piper măcinat grosier. De atât este nevoie pentru a crea o adevărată sărbătoare a palatului în stil grecesc.

Salată grecească după rețeta originală. Uitați de salata de frunze sau de uleiul de slabă calitate

Ingrediente:

  • roșii mari,
  • castraveți,
  • ceapă roșie mică,
  • 12 măsline negre cu sâmburi,
  • 200 g brânză feta,
  • ulei,
  • un vârf de cuțit de oregano,
  • piper negru măcinat grosier.

Mod de preparare:

  1. În primul rând, curățați ceapa, tăiați-o în două și puneți-o în bolul în care veți servi salata.
  2. În continuare, decojiți castravetele și, împreună cu roșia, tăiați-l în bucăți mici, estetice și plăcute. Sfat – modul în care feliați legumele este foarte important. Nu degeaba se spune să le faci mai întâi cu ochiul!
  3. Puneți legumele într-un castron împreună cu ceapa. Adăugați și măslinele – puteți fie să le desfaceți sâmburii, fie să le serviți cu sâmburi – caz în care este bine să le anunțați oaspeții.
  4. Așezați o felie de brânză feta deasupra salatei și stropiți-o cu puțin ulei de măsline. Se presară cu oregano și piper negru proaspăt măcinat. Savurați!
  5. Această salată se servește cel mai bine cu pâine bună de țară sau ca garnitură.

Articole înrudite:

Slovacii se bucură de această delicatesă grecească. În timpul verii va fi cel mai bun adaos

Carne balcanică pe băț. Este atât de suculentă încât veți uita pentru totdeauna de carnea tocată plictisitoare