Sezonul fasolei proaspete este foarte scurt, așa că trebuie să o consumi rapid. Deși poate fi servită în mii de feluri, un lucru este cert: trebuie gătită din timp, altfel nu va fi deloc bună de consum. Din păcate, uneori, după un astfel de festin cu fasole, burta arată ca un balon și suntem deranjați de flatulențe neplăcute. Pentru a scăpa de această problemă, nu trebuie să renunțați la ea, trebuie doar să știți cum să o gătiți. Cum să gătești fasolea boabe astfel încât să nu se umfle? Iată care este răspunsul.

Cum se gătește fasolea lată?

Gătitul leguminoaselor nu este o operațiune complicată, dar mulți oameni încă o fac incorect, deoarece au garanția că vor avea burta umflată după ce le mănâncă. Țineți minte: pentru a atenua aceste neplăceri, se recomandă să înmuiați fasolea în prealabil. Când gătiți fasolea, spre deosebire de fasole și mazăre, nu turnați apă rece peste ea, ci ajungeți la apă clocotită. După o oră într-o astfel de baie, fasolea ar trebui să fie mult mai bine digerată de organismul nostru.

Și cum rămâne cu gătitul? Ar trebui să fim atenți și aici, pentru că merită să cunoaștem un alt truc. Să recunoaștem, bunicile și mamele noastre ne-au învățat să gătim legumele sub un capac, pentru că astfel întregul proces decurge mai repede. Totuși, dacă dăm capacul jos, este un fapt: trebuie să așteptăm puțin mai mult, dar toate substanțele volatile responsabile de balonare se naturalizează rapid.

Se adaugă la oală. Fasolea nu se va umfla

Uneori, doar apa nu este suficientă pentru ca fasolea să nu se umfle când este gătită. Uneori puteți folosi aditivi naturali pentru a atenua disconfortul. Pune mâna pe o crenguță mărar, arpagic proaspăt, câteva frunze de dafin sau o linguriță de chimen.. Încercați-le treptat, deoarece fasolea va avea întotdeauna un gust puțin diferit atunci când este folosită în acest mod, așa că nu merită să vă limitați.

Cum se prepară corect fasolea boabe?

Pregătirea fasolei nu ar trebui să ne dea mari bătăi de cap, dar este util să știm cum să o facem eficient. Țineți cont de proporții, astfel încât fasolea să aibă loc din belșug, așa că trebuie să dublați mai multă apă decât aveți în vasul cu fasole boabe.. Puteți adăuga puțin la apa clocotită sare (o linguriță egală pentru fiecare litru), dar și un pic de zahărpentru a scoate în evidență aroma. Cât timp se fierbe fasolea? Nu există niciodată un răspuns definitiv la această întrebare, deoarece totul depinde de mai mulți factori: prospețimea acesteia, mărimea și cantitatea de apă. Cel mai bine este să o urmăriți și să o verificați în timpul fierberii: dacă pielea se încrețește și se separă ușor de interior după ce a fost gătită, este un semn că este gata.

Articole înrudite:

Cum se prepară o maioneză ușoară și cremoasă? Doamna Žofka știe care sunt proporțiile perfecte și ingredientul secret

Cum să gătești conopida astfel încât să nu fie amară? Un truc simplu îi va îndulci gustul