Această rețetă de mozzarella de casă adusă direct din Italia mi-a schimbat bucătăria de zi cu zi. Fac o brânză delicioasă și lăptoasă cu doar trei ingrediente. Ca urmare, toate mâncărurile îmbogățite cu acest ingredient au un gust delicios.

Mozzarella sfârșește adesea în coșurile noastre de cumpărături. Cu toate acestea, puteți prepara cu ușurință faimoasa brânză italiană în propria bucătăriei. Dar trebuie să vă aprovizionați doar cu trei produse. Rețeta de mai jos va fi utilă pentru toți iubitorii de salate delicioase, paste, sandvișuri și pizza.

Brânză italiană legendară după o rețetă de casă. Aveți nevoie doar de trei produse

Mozzarella făcută în casă are același gust și consistență ca și produsul cumpărat din magazin. Mingea delicat cremoasă și moale va servi la îmbunătățirea multor preparate în stil italian. Pentru a o prepara, veți avea nevoie de lapte integral (cel puțin 3,2%), oțet alb și puțină sare neiodată.

Sunteți la doar câțiva pași simpli de a obține o brânză autentică, direct din regiunea Campania. Deși brânza de acolo are la bază lapte proaspăt de bivoliță, nimic nu vă împiedică să folosiți înlocuitorul de lapte de vacă disponibil în supermarketurile noastre.

Ingrediente:

  • 2 litri de lapte degresat,
  • 125 ml de oțet de vin,
  • 1 linguriță de sare neiodată.

Rețetă pentru mozzarella de casă. Mod de preparare

Începeți prin a turna laptele într-o cratiță cu fundul destul de gros. Se încălzește la foc mediu. Este important să verificați temperatura lichidului. Când ajunge la 46 de grade Fahrenheit, închideți arzătorul și turnați oțetul de vin în oală. Amestecați cele două ingrediente și apoi luați oala de pe foc.

Oțetul și laptele vor începe să se închege în acest moment. Amestecați totul bine până când vedeți cocoloașe și zer la suprafață. Acoperiți vasul și lăsați-l deoparte pentru aproximativ o jumătate de oră. După acest timp, separați zerul de brânză folosind o sită. De asemenea, puteți stoarce excesul de lichid cu o lingură. În etapa următoare, dați-i forma unei mingi. Puneți zerul într-o cratiță, încălziți-l la 70 de grade Celsius și adăugați o linguriță de sare.

Turnați amestecul cald peste bila de cașcaval și lăsați-o să se acrească pentru o vreme. La final, scoateți-o, stoarceți-o de excesul de lichid și puneți-o într-un bol cu apă rece pentru o vreme. Mozzarella de casă este gata! Nu ezitați să o adăugați la mâncărurile dumneavoastră preferate în stil italian. Poftă bună!

Articole înrudite:

Folosește fructele de sezon pentru a face un fel de mâncare socialistă uitată. Rețeta este banal de simplă

Rețeta de chifle cu afine o știu de la bunica mea – ea le făcea pe cele mai bune