despre hrană

Chiflă cu cremă și smântână

Chifla cu cremă de ouă și smântână este un desert delicios care va cuceri inimile tuturor iubitorilor de dulciuri. Această chiflă simplă, dar delicioasă, combină aroma clasică de vanilie a cremei cu finețea smântânii pentru a crea o combinație irezistibilă. Această chiflă este ușor de preparat, iar rezultatul este pur și simplu perfect. Blatul deschis și cel închis la culoare creează împreună un efect vizual interesant, care pune în valoare stratul de cremă de vanilie fierbinte de deasupra.

După coacere, crema acră se întinde pe chiflă și se presară cu granola pentru a da chiflei finisajul perfect. În cele ce urmează se va descrie exact cum se prepară acest deliciu dulce care va încânta fiecare membru al familiei și invitații la diverse ocazii.

De ce vom avea nevoie:

  • 5 gălbenușuri de ou
  • 230 g zahăr granulat
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 dcl apă călduță
  • 1 dcl ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 300 g făină semi-grosieră
  • 5 albușuri de ou
  • Cacao (după gust)
  • 1 l lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 linguri zahăr
  • 3 smântână
  • Granko

Citește și:


Cum vom proceda:

1) Într-un bol, bateți gălbenușurile cu zahărul granulat și zahărul vanilat până devin spumoase.

2) Adăugați treptat apa călduță, uleiul, praful de copt și făina semi-grosieră. Amestecați bine toate ingredientele până obțineți un aluat omogen.

3) Într-un al doilea bol, bateți albușurile de ou până se înmoaie.

4) Adăugați treptat albușurile în zăpadă la aluat și amestecați ușor pentru a menține lejeritatea aluatului.

5) Se toarnă jumătate din aluat pe o foaie de copt unsă și presărată cu făină (sau pe o foaie cu hârtie de copt).

6) Adăugați cacao la cealaltă jumătate de aluat și amestecați ușor până când obțineți un aluat închis la culoare.

7) Turnați aluatul închis la culoare peste aluatul deschis în formă.

8) Adăugați budinca de vanilie fierbinte gătită (1 litru de lapte, 2 budinci de vanilie, 2 linguri de zahăr) cu linguri la aluatul crud. Se toarnă budinca uniform pe suprafața aluatului.

9) Puneți foaia de copt cu checul în cuptorul preîncălzit și coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute. Puteți testa dacă chifla este coaptă înfigând o țepușă în centrul chiflei – dacă aceasta iese uscată, chifla este gata.

10) Odată ce chiflele sunt coapte, scoateți-le din cuptor și întindeți imediat 3 lingurițe de smântână pe chiflele calde. Întindeți smântâna uniform pe suprafața chiflei.

11) Se presară granola peste chiflă.

Încercați și –

Leave a Response