Clătitele de cartofi sunt o cină de vis, o gustare de după-amiază sau o modalitate de a vă îmbunătăți efectiv starea de spirit după o zi plină. Rețeta clătitelor de cartofi este simplă, dar cum să le faci crocante și aurii? Totul ține de baza de ceapă – aici contează momentul potrivit.

Clătite de cartofi sunt una dintre cele mai bune mâncăruri din lume, pentru că nimic nu te mulțumește mai mult decât clătitele calde și crocante. Rețeta pentru clătite de cartofi este banală, dar știm bine că ceea ce pare banal ne poate păcăli de cele mai multe ori. Astăzi, însă, vă vom spune cum să faceți clătite de cartofi perfecte, iar aici este locul unde trucul încercat și testat ne este de folos. Totul ține de ceapă – dacă o adaugi în cartofi, fă-o chiar înainte de a o prăji. Și nu uitați să dați cartofilor rași o bună stoarcere. Acestea sunt cele două reguli de aur ale frigăruilor de aur.

Cum se prepară clătitele de cartofi?

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi, de preferință făinoși,
  • 1 ceapă,
  • 2 ouă mici,
  • 2 linguri de făină de grâu,
  • opțional, o lingură plată de făină de cartofi,
  • sare după gust,
  • opțional lingură de smântână,
  • o lingură de oțet,
  • ulei pentru prăjit.

Procedura de preparare:

  1. Se curăță, se clătesc și se dau cartofii pe răzătoarea cea mai mică. Alternativ, macină-i într-un robot de bucătărie.
  2. Se șterg cartofii rași de excesul de apă, de preferință cu un prosop de ceai sau cu o pânză de mestecat. Păstrați însă apa și așteptați ca amidonul să se depună pe fundul bolului.
  3. Adăugați amidonul care s-a depus pe fundul bolului la cartofii rași. Adăugați făina, oul și sarea.
  4. Radeți fin ceapa. Apoi se amestecă totul, se adaugă oțetul și se începe să se prăjească. Se încălzește bine tigaia și se adaugă uleiul.
  5. Folosind o lingură adâncă, puneți porțiuni din aluatul de cartofi în grăsimea ușor încinsă. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până când devin aurii și crocanți.

Aceste clătite de cartofi sunt delicioase și vă vor îmbunătăți instantaneu starea de spirit. Serviți-le așa cum vă place – Mie îmi plac cu cremă de brânză și somon, dar sunt gustoase și cu brânză de vaci și usturoi sau smântână. Să fim de acord totuși – sunt cele mai bune direct din tigaie cu un vârf de cuțit de sare. Sunteți de acord?

Articole conexe:

Clătitele de cartofi absorb grăsimile ca naiba? Știu o modalitate de a face această gustare semnificativ mai subțire

Aceste clătite de cartofi au un gust diferit pentru că am adăugat acest ingredient. Nimeni nu se așteaptă să fie la mijloc