despre hrană

Cotlete de dovlecel fără făină și amidon – Rețetă pe care o puteți pregăti în 15 minute

Când ajungi acasă seara târziu, ți-e foame, dar ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să stai la aragaz ore întregi, se pretează la o cină rapidă, ușoară și delicioasă. Nu uitați să încercați astăzi această rețetă de cotlete de dovlecei fără făină și fără amidon. Rapid, ușor și foarte gustos! Servește-le și cu dressing, gust delicios de chifteluțe de legume.

Cotlete de dovlecel fără făină și amidon – Rețetă pe care o poți prepara în 15 minute

De ce vom avea nevoie:

  • 550 g dovlecel
  • 150 g broccoli
  • 3 căței de usturoi
  • 150 g morcovi
  • 1 ardei iute
  • 2 ouă
  • 30 g pesmet
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță usturoi uscat
  • 1 linguriță de coriandru uscat
  • 110 g brânză cheddar

Dressing:

  • 150 g smântână
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță amestec de ierburi italiene
  • 1 cățel de usturoi

Cum să procedați:

1. Radeți dovlecelul și broccoli în felii mari, răzuiți usturoiul și morcovii pe o răzătoare fină, apoi tocați fin ardeiul iute și adăugați-l la amestecul de morcovi, dovlecel, broccoli și usturoi.

2. Adăugați sare la amestecul de legume și amestecați ingredientele. Lăsați să stea timp de 20 de minute pentru a permite sucurilor să se formeze și apoi stoarceți sucul în exces din legume după 20 de minute.

3. Între timp, preparați un sos din smântână amestecată cu sare și ierburi italiene și adăugați usturoiul zdrobit – amestecați totul bine.

4. Bateți ouăle în amestecul de legume, adăugați pesmetul, usturoiul uscat, coriandrul și adăugați și brânza cheddar rasă fin – amestecați bine.

5. Apoi, cu ajutorul mâinilor, modelați amestecul de legume în chifteluțe mici și puneți-le într-o tigaie cu ulei încins – prăjiți timp de 2-3 minute pe ambele părți până devin aurii.

6. Când întoarceți chiftelele pe partea cealaltă, acoperiți tigaia cu un capac, se vor găti mai bine în interior.

7. Serviți-le cu multă dragoste și gust și cu dressingul pregătit.

Prieteni vă dorim să aveți un gust bun!

Leave a Response