Conopida aterizează de obicei în farfurie vara, atunci când este garnisită cu o porție bună de pesmet pentru a însoți felul principal. Dar prezența acestei legume în magazine înseamnă că o putem consuma pe tot parcursul anului. Iar conopida – de fapt – oferă o sumedenie de posibilități culinare! Din păcate, uneori suntem descurajați să consumăm această legumă uimitoare, deoarece adesea devine râncedă. Așadar, cum puteți face ca conopida să redevină populară? Pur și simplu fierbeți-o, astfel încât să aibă o aromă ușoară!

De ce este conopida amară?

Buchețelele atractive de conopidă pot condimenta mai mult decât un fel de mâncare principal. Din nefericire, rareori îi dăm șansa de a juca vioara întâi.

De ce? Totul din cauza noastră sunt dezgustați de gustul său amarcare este rezultatul unei gătiri necorespunzătoare.

De ce se întâmplă acest lucru? În primul rând, se datorează unui tratament termic prea lung! Conopida nu numai că lasă multă aromă, dar este și prea gătită. Leguma nu are prea multe să ne ofere în această formă și în plus, este lipsită de nutrienți valoroși.

Cum să gătești conopida astfel încât să nu fie amară?

Trebuie să fii cu ochii pe ea ca să nu o gătești prea tare! Cât timp trebuie să stea într-o oală cu apă? Totul depinde de modul în care împărțiți conopida..

Dacă îl gătim întreagă sau tăiată în două, nu ar trebui să în apă clocotită stați mai mult de cincisprezece minute.

Dacă îl împărțim în rozete mai mici, de data aceasta este redusă: până la cinci minute. În cazul în care nu știm sigur cât timp să o gătim, verificăm din când în când duritatea acesteia. Înfigerea unei furculițe în legumă ne va permite să judecăm dacă este deja al dente.

Cum să îndulciți gustul conopidei?

Dacă ați reușit să gătiți conopida ușor, dar tot nu vă place gustul, nu vă descurajați și încercați alte metode.

Ce poate fi util? Înlocuiți doar jumătate din apa de gătit cu lapte obișnuit! Unii recomandă adăugarea la fierberea conopidei o bucată de pâine veche. Aceste metode simple nu necesită multă muncă, dar s-ar putea dovedi că conopida gătită rămâne mai mult timp în alimentația noastră.

Articole conexe:

Varza albă este regina salatelor de primăvară. Adaugă o legumă și are un gust nebunesc

O mănânci pentru că îți place, iar anvelopa crește. Elimină aceste produse din alimentația ta și vei vedea în curând rezultate