despre hrană

Desert cu coroniță de aur din aluat cu cremă mascarpone de vanilie

Desertul coroniță aurie din aluat cu cremă mascarpone de vanilie este un deliciu elegant și delicios, care va încânta garantat orice iubitor de dulciuri. Acest desert combină crocantul aluatului cu cremoasa și fină cremă mascarpone cu aromă de vanilie, creând o armonie perfectă de arome.

De asemenea, vizitați grupul nostru de Facebook , unde veți găsi sfaturi excelente în fiecare zi.


Desert din pufuleți cu cremă mascarpone de vanilie

De ce vom avea nevoie:

Cremă:

  • 2 ouă
  • 120 g zahăr
  • 60 g amidon de porumb
  • 15 g zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 250 g mascarpone

Aluat bătut (fiert):

  • 80 g unt
  • 100 ml apă
  • 100 ml lapte
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 120 g făină
  • 3-4 ouă

Altele:

  • Ou/ gălbenuș bătut – pentru a acoperi aluatul
  • 30 fulgi de migdale – pentru presărat
  • zahăr pudră – pentru presărarea finală

Cum să procedați:

1. Cream: Într-o cratiță mică, spargeți ouăle, adăugați zahărul, amidonul de porumb și zahărul vanilat – amestecați și turnați laptele. Se fierbe la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă. După ce s-a fiert, se toarnă crema într-un bol, se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

2. Aluat pane (gătit): Se pune untul într-un alt vas, se adaugă apa și laptele. Se amestecă și se încălzește la foc mic până când untul se topește. Când amestecul de aluat începe să fiarbă, adăugați făina și fierbeți timp de 2 minute. Odată fiert, lăsați aluatul să se răcească la temperatura camerei timp de 5 minute.

3. Apoi transferați aluatul într-un castron și amestecați ușor. Adăugați treptat oul în timp ce amestecați și terminați cu oul bătut – amestecați bine. Când aluatul se desprinde încet de pe lingură, este gata și transferați-l într-o pungă de decorat.

4. Pregătește o foaie de copt tapetată cu hârtie pergament și folosește un cerc pentru a forma un cerc cu un creion. Apoi, folosind o pungă de patiserie pentru decorațiuni, se face un cerc conform acestuia și se unge cu ou/gălbenuș bătut și se presară-decorează cu fulgi de migdale.

5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la 180 °C, până când devine auriu. Lăsați apoi aluatul să se odihnească timp de 10 minute cu cuptorul oprit și ușa întredeschisă timp de 2 cm și tăiați-l în două.

6. Bateți smântâna răcită și încorporați mascarpone – amestecați bine sau bateți cu telul până se omogenizează. Puneți crema într-o pungă de decorat, folosiți-o pentru a forma onduleuri în straturi pe partea de jos a pastei și acoperiți partea de sus.

7. La final, presărați desertul cu zahăr pudră și serviți cu dragoste, mult gust și eleganță.

Prieteni, vă dorim să aveți un gust bun!

Leave a Response