despre hrană

Desert cu cremă de biscuiți de ciocolată cu ricotta ne coaptă – Un rai moale în gură!

Această rețetă vine la îndemână ori de câte ori un musafir este după colț și nu ai niciun desert pregătit. Pas cu pas, vă prezentăm o rețetă excelentă de Desert fără coacere din biscuiți cu cremă de ciocolată și ricotta. Dacă îți place să faci dulciuri și ești și un bucătar sau bucătar pasionat, cu siguranță vei fi mulțumit de această noutate.

Vizitați și grupul nostru de pe Facebook , unde veți găsi zilnic sfaturi excelente.


Desert cu cremă de ciocolată cu ricotta și biscuiți nedospit

De ce vom avea nevoie:

Cremă de ciocolată:

  • 2 ouă sau 2 gălbenușuri de ou
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • 25 g amidon de porumb
  • 500 ml lapte
  • 30 g unt
  • 100 g ciocolată
  • 70 g ricotta
  • 30 g zahăr pudră
  • 150 ml frișcă

Altele:

  • Suc proaspăt de portocale de la 2 portocale – pentru înmuiat fursecuri
  • 100 g biscuiți

Pentru decorare:

  • Ciocolată rasă

Cum se procedează:

1. Cremă de ciocolată: Se pun ouăle sau gălbenușurile într-o cratiță mai mică și se adaugă zahărul – se amestecă și se adaugă treptat zahărul vanilat, amidonul de porumb și laptele, amestecând în același timp. Puneți cratița pe aragaz și gătiți la foc mic, amestecând constant, până când devine omogenă și cremoasă. În cele din urmă, adăugați untul și ciocolata tocată – amestecați bine. După ce s-a fiert, turnați crema într-un bol, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

2. Puneți ricotta într-un bol și adăugați zahărul pudră – amestecați cu o spatulă. Adăugați apoi frișca și bateți până când devine tare, adăugând treptat crema de ciocolată bătută răcită pe măsură ce bateți. Transferați frișca într-o pungă de decorare.

3. Pregătiți sucul proaspăt stors de portocale și biscuiții.

4. Folosind o pungă de decorare, aplicați mai întâi crema pregătită în valuri pe fundul bolului oval, apoi așezați biscuiții înmuiați în sucul de portocale și aplicați din nou crema. Se repetă procesul de încă 2 ori și se termină cu crema netezită.

5. La final, decorați- presărați cu ciocolată rasă și dați la frigider pentru 1 oră.

6. Serviți cu dragoste, mult gust și bucurie.

Prieteni, vă dorim mult bun gust!

GHID VIDEO:

Leave a Response