despre hrană

Explozie de mac: rețetă pentru un desert delicios din semințe de mac cu bucăți de măr!

Cine ar fi crezut că combinația dintre semințe de mac, mere, smântână și ciocolată topită poate fi atât de gustoasă. Cu toate acestea, aceasta dovedește că într-adevăr este. Astăzi, mai exact, va fi o fantastică prăjitură cu semințe de mac și cremă cu mere și glazură de ciocolată!

Deserturile cu semințe de mac sunt cunoscute mai ales în Europa, mulți străini nu le-au întâlnit în altă parte și habar nu au că acest ingredient grozav poate fi folosit în timpul coacerii. Și totuși, este o delicatesă atât de delicată. Rețeta este un pic mai dificil de preparat, dar vă va plăcea cu atât mai mult. Chifla este, de asemenea, un pont excelent pentru un mic dejun de weekend la pat, care cu siguranță va face fericită întreaga familie. Încă nu ați început să salivați? Haideți să preparăm împreună această delicioasă chiflă cu smântână și semințe de mac cu mere!

Puteți găsi mai multe rețete minunate și pe pagina noastră de Facebook

Dacă sunteți în căutarea pentru mai multe bunătăți, atunci încercați cu siguranță aceasta


O rețetă delicioasă de prăjitură cu mere și semințe de mac:

De ce vom avea nevoie:

  • 200 g de făină simplă
  • 200 g zahăr cristal
  • 3 mere
  • 4 ouă
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare
  • 200 g de semințe de mac măcinate
  • 500 ml smântână
  • 3 linguri de ulei
  • 1 pungă de zahăr vanilat
  • o linguriță de scorțișoară măcinată
  • 200 g de ciocolată
  • 2 linguri de ulei (pentru topping)

Cum se procedează:

1) Începeți prin a decoji și tăia mărul în bucăți mici și a presăra cu scorțișoară. 2) Într-un castron, se bat ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugați uleiul, smântâna. La final, adăugați făina, praful de copt, sarea și semințele de mac. La final, se adaugă merele tăiate și scorțișoara. Se amestecă bine până când se formează un aluat omogen.

2) Pregătiți o foaie de copt și tapetați-o cu hârtie de copt. Întindeți aluatul uniform pe foaia de copt. Coaceți la 170 de grade timp de aproximativ 25-30 de minute.

3) La final, topping-ul. Topește ciocolata într-o baie de apă. Odată coaptă și răcită, pur și simplu turnați această ciocolată peste prăjitura noastră cu mere.

Leave a Response